Pro Puijo taistelee vanhojen metsien puolesta

Puijo puhuttaa jälleen. Pro Puijo -liike luovuttaa maanantaina adressin Kuopion päättäjille Puijon vanhojen puiden puolesta. Adressin on allekirjoittanut 3 500 ihmistä, joukossa nimekkäitä kirjailijoita, taitelijoita ja mielipidevaikuttajia.

Puijo
Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen puheenjohtaja Atte von Wright ja Kuopion kaupungin metsänhoitaja Seppo Jauhiainen Puijon metsässä.
YLE / Toni Pitkänen

Puijon hoito- ja käyttösuunnitelmassa sovitetaan yhteen keskenään hyvinkin ristiriitaisia Puijon alueeseen liittyviä tavoitteita, jotka liittyvät luonnonsuojeluun, liikuntaan, matkailuun ja virkistykseen. Suunnitelman valmistelussa on kysytty laajasti mielipiteitä myös kaupungin asukkailta.

Nyt Puijon vanhojen metsien puolesta taistellaan myös adressilla. Adressissa on mukana sekä entisiä että nykyisiä kuopiolaisia, mm. kirjailija Sirpa Kähkönen, rouva Eeva Ahtisaari ja taitelija Pauno Pohjolainen. Adressissa vaaditaan vielä tehtäväksi uusi arvokkaiden luontokohteiden kartoitus.

Puijo on kuopiolaisille rakas

- Paras piirre on se, että Puijo on kuopiolaisille todella tärkeä. Päättäjien on löydettävä mahdollisimman monia miellyttäviä ratkaisuja. Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää, Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen puheenjohtaja Atte von Wright toteaa.

Puijon hoito- ja käyttösuunnitelma tulee piakkoin kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

- Pieni yllätys oli, se että adressi ylipäätään tehdään, kun Puijon suunnitteluhankkeessa myös luonnonsuojelusektori on ollut aktiivisesti mukana ja he ovat saaneet siihen osallistua. Minusta myös luonnonsuojelupuoli on voittanut paljon asioita. Sinänsä kun ajattelee luonnonsuojeluyhdistysten toimintatapoja, niin eihän tämä mikään yllätys siinä mielessä ollut, Kuopion kaupungin metsänhoitaja Seppo Jauhiainen sanoo.

- Kyllä Puijo liikuttaa ja sanotaan näin, että kävijätutkimuksen yksi johtava tulos oli, että Puijo on kuopiolaisille rakas, Jauhiainen jatkaa.

Lähteet: YLE Savo