Kemi-Tornion yrityksiä herätellään verkostoitumaan

Kemi-Tornio -alueella luotetaan teollisuuspalveluyritysten yhteistyökykyyn. PK-yritysten on syvennettävä yhteistyötään tulevaisuudessa, jotta ne saavat osansa alueella mahdollisesti toteutettavista suurista teollisuushankkeista.

Kemi-Tornion seutukunta
Paakkola Conveyors Oy:n tuotantohalli
Paakkola Conveyors Oy toimittaa kuljetinjärjestelmiä esimerkiksi kaivoksille.YLE / Kyösti Vaara

Pohjois-Suomen vuoden kasvuyritykseksi valitun Paakkola Conveyorsin toimitusjohtaja Tommi Juntikka sanoo, että verkostoitumisen avulla alueen yrityksillä on loistavat mahdollisuudet saada hankkeista isojakin urakoita, koska pienilläkin yrityksillä on ainutlaatuisen laajaa osaamista.

- Kemi-Tornio -alue on siinä mielessä onnekasta aluetta, että hyvinkin pienellä yrityksellä voi olla todella laaja kokemus. Kokemusta voi olla sellutehtaasta, kartonkitehtaasta, terästehtaasta ja sulatosta. Suomessa aika harvalla yrityksellä on näin laajaa osaamista.

Juntikan mukaan tärkeää on nyt, että yritykset löytävät oikeita yhteistyömuotoja ja keinoja tehdä yhdessä, jotta alueelle saadaan isompia ja haastavampia hankkeita.

- Kaikkien ei tarvitse kilpailla samoista töistä töistä, vaan yritysten pitäisi lähteä erikoistumaan. Kun vahvistamme toinen toisiamme, niin saamme korkeampaa osaamista tälle alueelle, Juntikka sanoo.

Kemin Digipoliksessa on heräteltiin tiistaina pk-yrityksiä verkostoitumaan. Digipoliksen projektipäällikkö Seppo Ahola sanoo, että Kemi-Tornio -alueelle suunnitteilla olevien teollisuustoimintojen tarpeet edellyttävät isojen kokonaisuuksien luomista.

Lähteet: YLE Perämeri