Helsingin bussilakkoa yritetään vielä estää

Helsingin Bussiliikenteen lakonuhkaa sovitellaan tänään keskiviikkoaamulla kello kymmenen alkaen valtakunnansovittelijan toimistolla. Jos sopuun ei päästä, ensi yönä alkaa kahden vuorokauden lakko.

lakot
Linja-auto pysähtyneenä ottamaan matkustajia kyytiin.
YLE

Neuvottelut päättyivät tiistai-iltana tuloksettomina.Työntekijäosapuoli, eli JHL:ään ja Jytyyn kuuluvat kuljettajat, ovat asettaneet sopimuksen syntymiselle takarajaksi keskiviikon kello 19:n.

Jos lakko toteutuu, se alkaa torstaina klo 4.00 ja päättyy lauantaina klo 4.00.

Mahdollinen lakko vaikuttaisi laajasti Helsingin sisäiseen bussiliikenteeseen, sillä jo huhti- ja toukokuun vaihteessa käydyn edellisen työtaistelun aikana liki 40 prosenttia Helsingin sisäisen bussiliikenteen vuoroista jäi ajamatta.

Työntekijäpuoli on tehnyt kiistassa esityksen sovittelijalle, mutta ei paljasta sen sisältöä. Keskiviikkoiltapäiväksi työntekijät ovat varautuneet enää sopimuksen lopulliseen, pari tuntia kestävään hiontaan.

Osapuolten välisen kiistan taustalla on Helsingin Bussiliikenteen ilmoitus siirtää työntekijät AKT:n työehtosopimuksen piiriin.

Työntekijöiden mukaan työehtosopimuksen siirto heikentäisi työntekijöiden vuosilomaoikeuksia, muuttaisi työaikajärjestelyjä ja kasvattaisi vuotuista työaikaa.

Lähteet: YLE Helsinki