1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen teknillinen yliopisto

TTY:n Ukkoselle Nuoren tutkijan palkinto

Tampereen teknillisen yliopiston tutkijalle, tekniikan tohtori Leena Ukkoselle on myönnetty Tekniikan edistämissäätiön Nuoren tutkijan palkinto. Ukkonen johtaa TTY:n elektroniikan laitoksen Rauman yksikön RFID-tutkimusryhmää. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Ukkosen radiotaajuista tunnistustekniikkaa (RFID, Radio Frequency Identification) koskeva tutkimustyö on tieteellisesti korkeatasoista ja julkaisutoiminta on ollut aktiivista. Artikkelit on myös julkaistu arvostetuilla kansainvälisillä foorumeilla.

Tutkimusryhmän johtajana Ukkonen on toiminut tuloksellisesti ja päämäärätietoisesti. Tutkimusryhmän työssä on tieteellisten tulosten lisäksi pystytty vastaamaan myös teollisuusyritysten tarpeisiin. Kansainvälinen tutkimusyhteistyö RFID-ryhmässä on erittäin aktiivista.

Säätiön linjauksen mukaan Nuoren tutkijan palkinto voidaan myöntää tekniikan alan nuorelle tutkijalle, joka on saavuttanut tutkimustyössään merkittäviä tieteellisiä tuloksia ja/tai luonut merkittäviä teknologisia tai teknistaloudellisia innovaatioita.

Tekniikan edistämissäätiö TES:n vuoden 2010 palkintojen ja apurahojen jakotilaisuus järjestettiin maanantaina Finlandia-talossa. Tilaisuuden juhlapuheen piti Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Tilaisuudessa jaettiin yhteensä 820 000 euron arvosta palkintoja ja apurahoja.