Kauniit naiset kääntävät miesten päät Kajaanissa

Birgitta Öunapin järjestämä muotitapahtuma tuo Kajaaniin useita kaunottaria suomalaisesta mallimaailmasta. Muotinäytöksessä astelevat mm. Mira Salo ja Janette Broman.

Muotiteollisuuden tapahtumat
Birgitta Öunap ja Sini Lehikoinen ovat valmiina kaksipäiväiseen muotitapahtumaan.YLE Kainuu / Katja Oittinen

Tapahtumasta vastaava Birgitta Öunap palaa mielellään oman uransa alkuun ja toteaa vaatimattomasti, että hänenkin kauneuttaan on joskus kehuttu takanapäin. Kehujen perusteella hän ottikin suunnan kohti paikkoja, jossa saattoi unelmaansa toteuttaa.

- Se oli yksi vappuaatto, kun lähdin rekka-autolla kohti Helsinkiä. Olin ollut missikisoissa ja nuorena ylioppilaana suuntasin etelään muiden ikäisten tavoin. Ensimmäinen keikka oli myydä shampoota, siinä sivussa lauloin Armin ja Dannyn taustalla. Sain alkuunsa upeita mahdollisuuksia ja siitä se mallin maailma avautui. Elämä vei myös ulkomaille useammaksi vuodeksi.

Öunap voisi edelleenkin tehdä mallina töitä muotinäytöksissä. Hän on pitänyt itsensä kunnossa, liikkunut hyvin ja syönyt oikein.

- Itsestä huolehtiminen, ryhti ja rentoutus, ne ovat minulle tärkeitä. Niistä muodostuu paketti, jonka jälkeen ei tarvitse kauaa aikaa peilin edessä viettää. Tänä aamuna hiustenpesun ja tällääntymisen jälkeen olin seitsemässä minuutissa valmis.

Muodista ja sen parissa toimisesta tuli Birgitta Öunapille työ. Kotikaupunkiin Kajaaniin hänet toi kaksipäiväinen muotitapahtuma.

- Yritykseni kautta olen tehnyt mm. isoille brändeille muotitapahtumia ympäri Suomen. Hupaisaa on se, että järjestän tällaisen tapahtuman ensimmäistä kertaa Kajaanissa. Kaikki muut kaupungit on kierretty, mutta kotikaupunki on jäänyt väliin.

Lähteet: YLE Kainuu / Sanna Kähkönen