1. yle.fi
  2. Uutiset

ITÄ110 -sotaharjoitus näkyy ja kuuluu

Itä-Suomen sotilasläänin tämän vuoden suurin sotaharjoitus näkyy ja kuuluu Ylä-Karjalassa kesäkuussa. ITÄ110-harjoitus on Pohjois-Karjalan Prikaatin tavanomaisiin harjoituksiin verrattuna noin neljä kertaa suurempi.

Armeijayksiköt
Sotilaita metsässä
Yle

14.-19.6. järjestettävään kesän pääharjoituksessa kokeillaan prikaatin joukkojen keskittämistä ja prikaatin hyökkäystä muiden joukkojen tukemana. Siihen osallistuu kolmisentuhatta sotilasta ja kolmisensataa ajoneuvoa. Harjoitus järjestetään Valtimo-Nurmes-Lieksa -linjan itäpuolella.

Harjoitukseen osallistuu Pohjois-Karjalan Prikaatin lisäksi joukkoja muun maussa Karjalan Prikaatista Vekaranjärveltä, Pioneerirykmentistä Keuruulta, Karjalan Lennostosta Siilinjärveltä ja Reservinupseerikoulusta Haminasta.

Harjoituksen johtaja, eversti Jari Kytölä kertoo, että näin suuresta harjoituksesta Prikaati hyötyy paljon.

- Me olemme tällainen puhdas jalkaväkijoukko. Meillä ei ole päivittäin eikä viikoittain mahdollisuutta harjoitella muiden aselajien, kuten lähinnä viestijoukkojen, pioneerijoukkojen ja tykistöjoukkojen kanssa. Kun me saamme noista isoista yhtymistä tänne joukkoja, me saamme siitä kokemusta yhteistoiminnasta ja sovittavista asioista näiden muiden aselajien joukkojen kanssa.

- Kokemusta saavat johtajat aina ryhmänjohtajasta pataljoonan komentajaan saakka. Tämä on tosipaikassa äärimmäisen tärkeää tietoa ja taitoa, Kytölä selventää harjoituksen hyötyjä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi