Suomen timmein nainen tylyttää kaljat ja makkarat

Tämän vuoden Body Fitness-kilpailun voittaja Jutta Gustafsberg varoittaa kesäisistä herkuista. Eritoten makkara ja olut saavat karun tuomion. Jäätelön sen sijaan saa "julkkispainonhallitsijan" mukaan silloin tällöin nauttiakin.

makkarat

Vahvasti tuloaan tekevä kesä tuo monille mukanaan ainakin hetkellisen irtautumisen arkisen aherruksen kahleista. Lokoisa loma johtaa helposti kiusauksiin, joiden kanssa painoaan tarkkailevien tulee olla varuillaan.

- Makkarassa on hyvin paljon rasvaa ja se on se lihottava elementti. Siihen vielä olutta päälle, niin ihan varmasti saa syksyllä aloittaa tiukan laihdutuskuurin, jos mielii päästä kesäkiloista eroon, valottaa Jutta Gustafsberg.

Hän tietää mistä puhuu: Gustafberg voitti Body Fitness Masters - sarjan SM-kultaa huhtikuussa kahdenkymmenen dieettiviikon päätteeksi.

- Viikon kokonaiskalorimäärä on ratkaisevin tekijä. Jos haluaa kaljaa tissutella, niin ennemmin kannattaa juoda sitten kerralla kunnolla kuin vähän joka ilta. Yhtä kaikki alkoholi on pahasta ja sitä on vaikea saada kyljistä pois, Gustafsberg kertoo.

Terveelliset herkut löytyvät metsästä

Jos Gustafsbergia on uskominen, painoaan tarkkailevan kesälomalaisen näkymä on melko spartalainen. Olut, makkara ja jäätelö eivät kuulu hyvään ruokavalioon. Onko kaikki hyvä sitten kiellettyä?

- Ei toki, marjat ja tuoreet mansikat ovat loistavia, kertoo Gustafsberg ja antaa jäätelöllekin osittaisen synninpäästön.

- Jätskikin silloin tällöin menee, mutta kohtuus kaikessa.

Lähteet: YLE Satakunta / Karri Laihonen