1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Hämeenlinnaan voi ihastua hiljalleen

Antti Polvinen ei ole ainakaan vielä ihastunut Hämeenlinnaan, mutta saattaa tehdä sen hiljalleen. Kesä auttaa asiaa, toteaa viime syksynä Hämeenlinnaan muuttanut Antti.

Hämeenlinna
Antti Polvinen
Viherrakennushommien lisäksi Antti Polvinen on mm. ollut kuskina ympäri Eurooppaa mm. Disco Ensemble ja I Walk the Line -yhtyeille.YLE / Mari Siltanen

- Nyt, kun kesä on tullut, niin koko ajan tuntuu paremmalta. Voi puuhastella pihalla ja kaupunki näyttää paljon kauniimmalle.

Isovanhempien talo oli ollut jo vuoden tyhjillään, kun Antti päätti vaihtaa maiseman. Taloon piti saada asukas ja Antti oli omien sanojensa mukaan kai ainoa ehdokas. Uhraus muutto ei silti ollut.

- Se oli selkeästi tilaisuus ja ihan lapsuuden unelma, kun siitä on kolmekymmentä vuotta puhuttu kun on elänyt. Kun muista aika jättää, niin mä muutan siihen pitämään taloa pystyssä ja puutarhaa.

Antti on koulutukseltaan viherrakentaja ja illat omassa puutarhassa tuottavat jo tuloksia. Siellä kasvaa kaikkia vihanneksia ja juureksia, salaatteja, yrttejä, omenaa, luumua ja marjapensaita. Toisin sanoen kaikkea, mitä Antin mieleen juolahtaa kokeilla.

Ystäviä hitaasti, mutta varmasti

Muuton jälkeen turvalliset kaveriverkostot jäivät Helsinkiin ja kaveripiiri piti rakentaa alusta asti. Tutustuminen ottaa aikansa, mutta yksi kerrallaan sekin onnistuu.

- Aluksi ei ollut paljon ketään, mutta pikkuhiljaa oon sitten tutustunut samanhenkisiin ihmisiin tuolla Suistolla ja kulttuuritapahtumissa.

Hämäläiset ovat hitaita lämpiämään, mutta niin ovat muutkin suomalaiset, Antti sanoo.

- Loppuillasta baarissa voi olla helpompi ottaa kontaktia, mutta muuten on vähän sellainen jäyhä meininki.

Häme ja Hämeenlinna sopivat kuitenkin Antille, koska luonto on lähellä. Pääsee niin sieneen kuin marjaan ja vaikka puumetsälle, jos haluaa.

Onko muutto Hämeenlinnaan muuttanut entistä helsinkiläistä?

- Jaa-a. Ehkä se on saattanut vähän rauhoittaa. Ei tarvi joka ilta juosta eri iltariennoissa.

Lähteet: YLE Häme / Mari Siltanen

Lue seuraavaksi