Ikean oven taakse puoliltaöin: Kyllä kannatti

Suosittu sisustustavaratalo Ikea on avannut ovensa Tampereella torstaina. Monen pitkä odotus päättyi vihdoin. Jenny Rönkä ja Aleksi Lepola pääsivät ensimmäisinä sisään tultuaan paikalle jo puolenyön aikaan.

IKEA

Suomen suurin Ikea-myymälä hohtaa kaikkialta maailmalta tuttua sini-keltaista värimaailmaansa Tampereen Lahdesjärvessä. Viiden jalkapallokentän kokoinen tavaratalo lisää huonekalumarkkinoiden kilpailua.

Paikalliset yrittäjät kuitenkin toivottavat uuden yrityksen tervetulleeksi ja toivovat suositun brändin tuovan asiakasvirtoja myös muille.

Ei suuria ruuhkia avajaispäivänä

Helsinki-Tampere-moottoritien varrella sijaitsevan tavaratalon liikennejärjestelyt ovat vielä paikoin kesken, mutta avajaispäivä on ainakin toistaiseksi sujunut ilman suuria ruuhkia.

Ruuhkaa ei ovilla ollut, mutta asiakkaita saapui sisälle tasaiseen tahtiin. Lempääläläinen Jenny Rönkä ja vesilahtelainen Aleksi Lepola saapuivat tavaratalon ovien taakse jo puolenyön jälkeen.

- Se oli hetken päähänpisto ja päätettiin, että ollaan Ikean ensimmäiset asiakkaat. Siellä me jonotettiin ja odotettiin ja vahdittiin, ettei kukaan pääse meidän edelle, Rönkä sanoo.

- Kyllä se kannatti. Vastaanotto on ollut hienoa. Meitä on haastateltu ja on otettu kuvia. Myös tuo sisääntulo oli tosi hieno, henkilökunta otti hienosti vastaan, Lepola kertoo.

Työt vielä kesken

Tavaratalojohtaja Juha Taskisen sanoin 35 000 neliömetrin kauppaa rakennettiin kuin Iisakin kirkkoa, eikä kaikki vieläkään ole valmista.

- No, Ikeat ja lentokentät aina rakennetaan uudestaan alusta. Aina sitä riittää töitä. Se, että koska täällä on ihan valmista, on hyvä kysymys.

Ikeasta odotetaan alueelle uutta matkailukohdetta. Jo avajaisiin saavuttiin maakunnan ulkopuoleltakin. Päivi Himanen matkusti paikalle Jämsästä.

- Paljon mielenkiintoista nähtävää ja ostettavaakin toki. Kannatti lähteä ja varmasti tullaan toistekin.

Liikennejärjestelyt sujuivat avajaisaamupäivänä hyvin. Todelliseen testiin järjestelyt joutuvat esimerkiksi viikonlopun ruuhka-aikoina.

Lähteet: YLE Tampere / Heli Keskinen