Lukkotehdas saa jatkaa Kemiönsaarella

Abloyn lukkotehdas Kemiönsaarella jatkaa toimintaansa. Yt-neuvottelut Abloyn lukkorunkoja tekevällä Björkbodan lukkotehtaalla päättyivät 23 henkilön vähentämiseen Kemiönsaarelta. Irtisanottavien määrä on riippuvainen siitä, kuinka moni sijoittuu Abloyn muihin toimipaikkoihin.

Vanha Abloy-lukko ja Björkbodan lukkotehtaan valmistama lukko. Kuva: Meri Herttua

Vaikka lukkotuotanto Kemiönsaarella jatkuukin, siirtyy tehtaan johto Joensuuhun vuoden 2012 loppuun mennessä. Yrityksessä työskentelee 88 henkilöä ja määrä putoaa Kemiönsaaren tehtaassa nyt 65 henkeen.

Björkboda Låsin toimitusjohtajan Henry Engblomin mukaan tuotantosuunnitelmia hiotaan vielä ja todennäköisesti muutoksia on luvassa lähivuosina.

- Tänään on tullut tieto siitä, että tuotantoa ja kehitystoimintaa on päätetty jatkaa täällä. Lyhyellä aikavälillä ainakin tuotanto jatkuu entisellään, mutta jatkossa henkilöstöjärjestelyjä saattaa tulla. Mitään ei vielä ole kuitenkaan päätetty, Engblom kertoo.

- En halua edes spekuloida tulevaisuutta tarkemmin. Tämä on kuitenkin iloinen uutinen, mikä tänään on tuotu julkisuuteen, että tehdas jatkaa.

Kemiönsaaren kunnalle lukkotehtaan jatko on iso asia, sillä tehdas on suuri työllistäjä.