Joke Leppäsen Pelpone voitti kesäviirikisan

Joensuulainen Jouko "Joke" Leppänen on voittanut tämänvuotisen Joensuun kaupungin kesäviirin suunnittelukilpailun. Kilpailun voittaneen perhoskuvioisen viirin nimi on Pelpone. Tuomaristo kiitteli Leppäsen työtä selkeästä sommittelusta ja siitä, että perhoset muistuttavat ihmisiä lapsuudenmaisemistaan.

Joensuu
Joke Leppänen
YLE / Tapio Laakkonen

Kesäviirikilpailu on järjestetty Joensuussa jo 15 kertaa. Jouko Leppänen osallistui kilpaan nyt ensimmäistä kertaa.

-Aikaisemmin kuvia askarreltiin silloin kun lapset olivat pienempiä. Heidän kanssan tuli tehtyä joitakin luonnoksia, mutta nyt olen mukana ihan omalla työllä. Leikkimieltä näissä hommissa pitää olla mukana. Kesäviirin nimi Pelpone tulee siitä, että kun Perhonen kuulostaa niin rumalta sanalta, niin paljon parempi sana on Pelpone, sanoo Joensuussa hyvin tunnettu musiikin monitoimimies ja mainosgraafikko.

Ensimmäisen kunniamaininnan viirikilpailussa sai Kaisa Kokon työ "Rakkaus kotiseutuun", toisen kunniamaininnan pokkasi Merja Sysisaari työllään "Matonpesijä". Kesäviirin teemana oli tänä vuonna kotiseutu. Tänä suvena Joensuun kaupungin kesäviirit liehuvat myös liitoskunnissa ja kylillä. Lippuja on valmistettu 200 kappaletta. Niistä 40 lippua liehuu kylillä, loput keskustassa.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus