Basilika-valkosuklaa-mansikat

3 dl kuohukermaa

6 tuoretta basilikanoksaa varsineen ja lehtineen

300 g valkosuklaata murusina

50 g hienoa sokeria

2 rkl balsamiviinietikkaa

2 rkl vettä

12 tuoretta mansikkaa lohkoina

Laita kerma kattilaan ja lisää basilikan varret lehtineen. Kiehauta ja ota pois liedeltä. Anna maustua viisi minuuttia, ja ota sen jälkeen basilikat pois. Kuumenna kerma uudelleen, siirrä levyltä ja sekoita valkosuklaa joukkoon, kunnes se on sulanut. Kaada seos neljään annosmaljaan ja laita jääkaappiin tunniksi jähmettymään.

Laita pieneen kattilaan sokeri, etikka ja vesi. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Jäähdytä ja sekoita kastike mansikoiden kanssa, anna maustua noin tunti. Lisää mansikat annosmaljoihin suklaakerman päälle ja viimeistele tuoreen basilikan lehdillä.

- Tuula Kuorikoski