Koe uusi yle.fi

AC/DC täytti Tampereen Ratinan

Australialaisen rockin tunnetuin yhtye AC/DC veti Tampereen Ratinan stadionille yli 30 000 katsojaa tiistai-iltana. Rock-mammutti nousi lavalle lähes aikataulussaan hieman yhdeksän jälkeen.

viihde
Yleisö jonottaa konserttiin.
YLE / Petri Aaltonen

AC/DC:n saaminen Tampereelle oli keikan järjestäjän Jussi Santalahden pitkäaikainen haave.

- Minulle AC/DC on kova yhtye sen takia, että se tekee sitä samaa juttuaan ja se iskee minulle selkärankaan aika vahvasti. Luulen, että sadattuhannet muutkin ihmiset ympäri maailmaa ovat samaa mieltä. Se on sellainen juttu, että jos siihen kerran naksahtaa niin siinä se sitten on, Santalahti kuvailee.

Konsertin järjestyminen Tampereelle on monen sattuman summa.

- Meillä on ulospäin sellainen pysyväistarjous muutamista maailmanluokan tähdistä ja AC/DC tietenkin on yksi niistä. Nyt varmaankin sattuivat asiat kohdalleen. Yhtye ei ole koskaan Tampereella käynyt ja bändit haluavat uusia keikkapaikkoja. Olympiastadion sattui vielä olemaan remontissa niin luulen, että tämä yhdistelmä ja kiertueen sopivuus toi tämän bändin tänne. Hyväksi tunnettu paikka ja tuotanto ei ainakaan haitannut.

Rock-show veti väkeä myös kaduille

Tiistai-illan suurkonsertti sähköisti Tampereen tiistai-iltaa. Ennen illan pääesiintyjää lavalle nousi suomalainen lämmittelybändi Zero Nine.

Ensimmäiset fanit saapuivat jonottamaan eturivin paikkaa jo varhain maanantaina. Keikkaa seurattiin runsaasti myös stadionin ulkopuolella, kun AC/DC:stä kiinnostuneet täyttivät Ratinan läheiset kadut ja viheralueet.

Viime kesänä yhtye esiintyi 45 000 fanille Helsingin Olympiastadionilla.

AC/DC:n massiivinen Black Ice -maailmankiertue käynnistyi syksyllä 2008 Yhdysvalloista. Konserttiliput ovat menneet vauhdikkaasti kaupaksi joka maassa.

Lähteet: YLE Tampere