1. yle.fi
  2. Uutiset

JukuPark tavoittelee 90 000 kävijää

Juhannuksen jälkeen Turkuun avattavan JukuPark-vesipuiston tavoitteena on houkutella 90 000 asiakasta kesän aikana. Vesipuisto on valmistuessaan Suomen suurin ulkovesipuisto.

vesipuistot
Turun Jukupark rakenteilla.
Turun Jukupark rakenteilla.YLE / Vesa-Matti Ruuska

Kahden ja puolen hehtaarin kokoinen alue on Suomen suurin vesipuisto. Alue sijaitsee Impivaaran uimahallin ja jäähallin välissä.

Jukupark Oy:n johtaja Hannu Hellman kertoo, että puistoon tulee kuusitoista isoa liukumäkeä, sekä lisäksi lapsille suunnattu vesileikkimaailma. Pisimmät mäet ovat pituudeltaan vajaat sata metriä.

Hellamanin mukaan ankara talvi hidasti vesipuiston rakentamista hieman. Yrittäjä laskeskeleekin, että Turun saven päälle rakentaminen toi kahden miljoonan euron lisälaskun.

Vilkkaalle paikalle perustettava vesipuisto tuo mahdollisesti myös liikenneruuhkia.

- Meillä on käytössämme Impivaaran sekä jäähallin paikoitusalue, joille mahtuu noin 550 autoa. Omalle paikoitusalueellemme mahtuu noin sata autoa, Hellman kertoo.

Yli 2000 työhakemusta

Hellman uskoo, että JukuPark pärjää ainutlaatuisuudellaan.

- Muissa puistoissa kävijät tulevat noin kahden tunnin ajomatkan päästä. Turussa on myös paljon hotelleita, joten myös yöpyvien matkailijoiden osuus on jonkinlainen, hän laskeskelee.

Vesipuisto työllistää yhteensä 55 työntekijää, joista kaikki ovat nuoria opiskelijoita tai koululaisia. Puiston rakentaminen synnytti hakijoiden ryntäyksen: yhteenä JukuParkiin haki töihin yli 2000 hakijaa.

Alueelle tulee myös suuri auringonottoalue, grilliravintoloita sekä aktiviteetteja lapsille.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi