Vuoden rakkausruno kertoo ihastumisesta

Haku Päällä -runokilpailun on voittanut mustasaarelainen veteraanirunoilija Eila Laasanen runollaan "Miten sitä ihastuukin". Kilpailuun osallistui yli 500 pöytälaatikkorunoilijaa. Kilpailun teemana oli tänä vuonna Rakkauden kevät.

kulttuuri
YLE / Heli Kaski

Voittorunossaan Eila Laasanen pukee sanoiksi ihastumisen tunteen. Haku Päällä -runokilpailun ylituomari, kirjailija Claes Andersson kertoo voittorunon kuvaavan herkkävaraisesti ja tarkasti ihastumisen tapahtumia.

- Pienet ja arkiset piirteet ja ominaiset tavat liikkua tai sytyttää tupakkaa toimivat tunteiden sytykkeinä, luonnehtii Andersson voittajaksi valitsemaansa runoa.

Toiseksi parhaaksi yli 700 lähetetystä kilpailurunosta valitsi Andersson kouvolalaisen Hanna Rädyn "Seitsemäs kevät - hymni naapurihuoneiston herrasmiehelle" -runon. Kolmanneksi tuli Tapani Leppänen runollaan "Näin keväällä".

Kilpailun tekstiviestisarjan voitto meni puolestaan laitilalaiselle Auli Virtaselle.

Runokisan ylituomarina toimineen Claes Anderssonin mukaan runosato oli tänä vuonna hyvä.

- Esiraadin valitsemien runojen joukossa oli monia hyviä runoja. Joissakin runoissa oli kuitenkin liikaa sellaista sokerivanukasta, kliseitä.

Haku Päällä –runokilpailun yleiseen sarjaan osallistui tänä vuonna peräti 521 runoilijaa, joista miehiä oli hätänumeron verran eli 112. Runoja tuli yhteensä 720.

Tekstiviestisarjaan osallistui 70 tuntevaa tekstaililijaa, joista miehiä oli 24. Yhteensä kisaan otti osaa 106 tekstiviestirunoa.

YLE Uutiset

"Miten sitä ihastuukin"

Miten sitä ihastuukin niin mitättömään seikkaan kuin käden liikkeeseen. Siihen, miten hän pitelee tupakansytytintä sytyttää tupakin, tai vaan laittaa käden taskuun. Tulee lämmin olo pitkäksi aikaa. Jopa kuukauden saattaa jokin samantapainen asia huikaista ihan mielettömästi. Miten sitä ihastuukin niin mitättömään seikkaan ja antaa viedä mukanaan. Istuu kuin karuselliin, pelkää ja kiljuu ihastuksesta joka viiltää vatsanpohjaa; salpaa hengityksen ja kun astuu maankamaralle on pidettävä jostakin tukevasta kiinni.

Tekstiviestikilpailun voittaja

Voi sitä ol monel taval pihkas, mut jotta muutaki vois halat ko keväst mäntty