1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Espoon Honka

Honkahallin rakentaminen etenee

Espoon rakennuslautakunta käsittelee hallin rakentamista tämäniltaisessa kokouksessaan. Rakennusvalvontapäällikkö on ehdottanut, että hallin rakentaminen voitaisiin aloittaa ennen kuin halli saa lainvoimaisen rakennusluvan.

Honkahalli nousisi Tapiolan Urheilupuistoon. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Vesa Ekholm& Antero Syrjänen Oy

Jos lautakunta hyväksyy ehdotuksen, hallin rakentaminen voidaan aloittaa ensi viikon keskiviikkona. Koripalloseura Tapiolan Honka aikoo rakentaa junioreilleen suuren harjoitushallin Tapiolan urheilupuistoon. Halliin tulisi kolme täysmittaista koripallokenttää, katsomoita sekä Hongan toimistotilat.

Hallin rakentaminen maksaa arviolta 3,2 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi toukokuussa hallille 650 000 euron investointiavustuksen. Lisäksi Espoon kaupunki on myöntänyt Hongalle lainantakauksen hallin rakentamista varten.

Hongan hallituksen puheenjohtaja Mika Nummisen mielestä hallille on Espoossa kysyntää.

– Tapiolan Hongan juniorit harjoittelevat noin kolmessakymmenessä hallissa ympäri Etelä-Espoota. Hallin rakentamisella pystymme keskittämään harjoittelua, jolloin autoilu vähenee ja voidaan käyttää joukkoliikennettä.

Uusi halli olisi pääosin Hongan käytössä, mutta Numminen toivoo, että myös lähistön päiväkoti- ja alakouluryhmät voisivat käyttää hallia päiväsaikaan.