Pelialan vetovoima yllätti Kajaanissa

Osa Kajaanin ammattikorkeakoulun peliohjelmoinnin kesäleirille halunneista jouduttiin jättämään rannalle. Viikon leirillä on silti 39 nuorta ympäri Suomea.

viihde
Kajaanin ammattikorkeakoululle ensimmäinen peliohjelmointileiri ei jää viimeiseksi.YLE / Paula Hiljanen

Leiriläisistä nuorimmat ovat kahdeksasluokkalaisia, vanhimmat puolestaan yli 20-vuotiaita yliopisto-opiskelijoita. Yhteinen piirre kesäleiriläisissä on into pelialaan. Haapavedeltä leirille tullut Juho Vuolo kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi ja haluaa jatkossa töihin pelialalle.

- Kaikki leiritys ja koulutus, josta saa alan uutta tietoa ja oppia, on eduksi tulevaisuuteen. Mitä nuorempana alan oppia alkaa kaivaa, sitä paremmat mahdollisuudet on saada myös työtä jatkossa.

Vuolo on jo hakenut Kajaanin ammattikorkeakouluun opiskelemaan pelialaa, pääsykokeiden tulos ei vain ole vielä selvillä.

- Kyllä minulla on jo kokemusta pelien suunnittelusta ja ohjelmoinnista. Lisää oppia kuitenkin tarvitsen.

Suosio kannustaa jatkamaan

Kajaanin ammattikorkeakoululle ei ensimmäinen peliohjelmointileiri jää viimeiseksi, vakuuttaa lehtori Veli-Pekka Piirainen.

- Jatkossa leirejä tullaan varmasti järjestämään lisää. Suosio oli nyt niin hyvä, että leiri saattaa olla ensi kesänä isompikin. Myös erilaiset teemoitukset voivat tulla kuvioon, kuten kansainvälisyys tai tytöille suunnattu leiri.

Samalla leiri toimii kampanjointina siihen, että pelialalle Kajaaniin saadaan lisää opiskelijoita.

- Pelialan suosio kasvaa koko ajan. Meilläkin oli yli 400 hakijaa alle viiteenkymmeneen opintopaikkaan.

Tyvestä puuhun peleissäkin

Viikon mittaisella kesäleirillä ei tavoitella vielä maailmanmenestyspeliä vaan lähdetään kasvattamaan kipinää sellaisen tekoon.

- Viikossa käydään alkeita läpi, opitaan työkaluja ja samalla tehdään toimivaa peliä. Siitä on sitten jokaisen hyvä jatkaa eteenpäin, sanoo Piirainen.

Leirillä olevalla Vuololla ajatus on jo selvänä.

- Jos saisin toimivan 2D-pelin suunniteltua ja tehtyä, yksin tai muutaman kaverin kanssa. Muutama ajatus on jo sellaisesta valmiina.

Lähteet: YLE Kainuu / Jarmo Nuotio