1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terveet Kädet

Terveet Kädet on Suomi-punkin legenda

Torniolainen Terveet kädet -yhtye on suomalaisen hardcorepunkin uranuurtaja ja samalla vanhin toimiva hc-punk -yhtye. Aggressiivista, nopeaa ja tiivistä punkia soittavaa bändiä fanitetaan raskaan musiikin piireissä pitkin maailmaa.

Terveet Kädet
Terveet kädet keikalla.
Terveet kädet keikalla Semifinalissa vuonna 2003.YLE

Terveet kädet aloitti uransa 80-luvun alussa yhtyeen nokkamiehen Veli-Matti "Läjä" Äijälän IKBAL-levymerkillä julkaisemilla EP:llään Rock laahausta vastaan ja Terveet kädet II.

Sittemmin Kädet on levyttänyt muun muassa Pokolle, Propaganda recordsille ja USA:laiselle Grand Theft Audiolle. Yhtyeen lyhyitä hc-punkrypistyksiä on levytetty kymmenille EP:ille, LP:ille ja kokoelmille - ja puolen minuutin kappaleita mahtuu kymmeniä jopa yhdelle kiekolle.

Terveet kädet keikkailee edelleenkin ja yhtye on nähty muun muassa kauhupunklegenda Misfitsin lämmittelijänä Oulun Club Teatrialla. Yhtyeen keikkakokoonpanossa ovat mukana alkuperäisjäsenten solisti Läjän ja rumpali Peedron lisäksi basisti Lene ja kitaristi Ilari.

Terveiden käsien musiikkiin voi tutustua muun muassa Ylen Elävässä arkistossa, sekä bändin omilla MySpace-sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi