1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. miesten jalkapallon MM-kisat

Futiksen MM ei ratkea reisillä

Jalkapallon MM-kisat villitsevät syystä tai toisesta kansaa kaukana pohjolassakin. Lahden radion toimittajat nokittelevat kolumneissaan ulko- ja sisäjalkapalloilullisia arvoja. Suunvuorossa vakaa keskiympyräpelaaja Hanski Kinnunen pohtii kisamagiaa.

miesten jalkapallon MM-kisat
Hanski Kinnunen
YLE Lahti

Lahden radion Tanja Perkkiö kertoi toissapäivänä suunvuorossaan, että yksi, hänelle hyvin tärkeä syy seurata jalkapallon MM- kisoja on pelaajien reidet.

En muista kenen reidet erityisesti hänet saa tv:n ääreen liimautumaan, mutta Diego Maradonan alaraajalihakset ainakin ovat tehneet häneen lähtemättömän vaikutuksen.

Tanjan mielestä silmänruoka liittyy jopa oleellisesti hänen kisanautintoonsa. No – hän on nainen ja ehkä siksi kiinnittää huomioita tällaisiin ulkourheilullisiin seikkoihin. Tosin, jos mies kommentoisi naisjalkapalloilijoiden reisiä, muista paikoista puhumattakaan, hänet leimattaisiin heti sovinistiksi ja syytettäisiin naisen esineellistämisestä.

Itselleni pelaajan ulkonäkö, hiusmalli tai vaikkapa reiden paksuus ei merkitse mitään, mutta jos oikein menneitä muistelee niin palautuuhan sieltä mieleen muutamat vakuuttavat potkulihakset. Mainitun Maradonan lisäksi vielä häntäkin legendaarisempi Pelé oli näiltä osin varustukseltaan vakuuttava. Mutta tässä kisassa voiton vie kyllä kaikkien aikojen maalitykki, entisen Länsi-Saksan pommittaja Gerd Müller, jonka yhtä paksut kuin pitkät parrut tekivät tuhoisaa jälkeä.

Mutta se vanhoista reisistä, nykyisistä ei ole edes mielikuvaa. Jalkapallon MM-lopputurnaus alkaa viikonloppuna ja vaikuttaa tässä jääkiekon, pesäpallon ja keihäänheiton paratiisissa yllättävän monen elämään. Omaanikin, vaikka en olekaan lomiani se vuoksi järjestellyt ja työtkin tulee hoidettua ihan normaalisti.

Ihan jokaista peliä en todennäköisesti näe, mutta katson kaikki mitkä pystyn. Jalkapallon MM–kisat on maailman suurin ja seuratuin urheilutapahtuma. Siellä on mukana parhaat maat ja maailman parhaat pelaajat. Ja koska tätä herkkua pääsee seuraamaan vain joka neljäs vuosi, se maistuu aina yhtä hyvältä. Päinvastoin kuin esimerkiksi jääkiekon, milloin b, c tai ö –luokan joukkueilla läpiviety pakkoturnaus.

Moni on kysellyt suosikkijoukkuettani ja suosikkipelaajaani, mutta kun Suomi ei nyt, eikä ehkä koskaan ole mukana, niin toivon vain, että näen hienoja suorituksia ja tasokkaita pelejä. Suosikkipelaajani on Espanjan pelin sielu Xavi ja toivon, että MM-kisojen ikuinen surullisen hahmon ritari, Englanti vihdoin onnistuisi.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi