Taidekasvattaja Eino Vesalainen on kuollut

Merkittävä uusimaalainen taiteilija ja taidekasvattaja Eino Vesalainen on menehtynyt 87 vuoden iässä. Vesalainen perusti Hyvinkäälle vuonna 1980 Lasten ja nuorten taidekeskuksen, jonka kokoelmassa on yli 100 000 lasten ja nuorten tekemää taideteosta ympäri maailmaa.

kulttuuri
Taidekasvattaja, taidemaalari -ja graafikko Eino Vesalainen on menehtynyt.Milko Vesalainen

Eino Vesalainen oli tunnettu myös 1970-luvulla luomastaan Lasten kansainvälisestä maalauskilpailusta.

Vesalainen palkittiinkin lasten kulttuurin kehittämistyöstään ensimmäisellä valtion lastenkulttuurin valtionpalkinnolla vuonna 1981 ja Intian Nehru -palkinnolla vuonna 1993.

Pitkän yli 50 vuotta kestäneen taitelijauransa aikana Eino Vesalainen toimi myös Uudenmaan läänintaitelijana vuosina 1974 - 1984.

Taitelijana Vesalainen nousi suuren yleisön tietoisuuteen modernin mustavalkografiikkansa myötä Suomen taiteen kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä 1960-luvulla. Grafiikan lisäksi Vesalainen teki myös uran taidemaalarina.

Vesalainen ei maalauksissaan rajoittunut yhteen ismiin tai suuntaukseen. Taiteilijan pojan Milko Vesalaisen mukaan uuden etsiminen perinteitä kunnioittaen oli hänelle aina ensisijainen päämäärä. Milko Vesalainen nostaa esiin isänsä laajasta tuotannosta surrealistinen sarjan ja ekspressionistinen kauden, joita hän pitää erityisen mielenkiintoisina vaiheina.

Lähteet: YLE Helsinki