Rakastajat-teatterin kirppiksellä käy kuhina

Jos kesägarderoobisi vielä kaipaa rusettia, hauskaa hattua tai retrokaapua, niin etsimäsi saattaa hyvinkin löytyä Rakastajat-teatterin sisäpihalta.

teatteritaide
Tuoleja Rakastajat-teatterin kirpputorilla.
Tuolit tekivät kauppansa Rakastajat-teatterin kirpputorilla Porissa.YLE / Katja Halinen

Rakastajien teatterin nurkkiin on vuosien saatossa kerääntynyt sen verran ylimääräistä rekvisiittaa, että teatterilaiset päättivät avata päiväksi kesäkirppiksen. Tori laitettiin pystyyn jopa puolittain ex tempore.

- Kuvittelin, että ei tänne kukaan löytäisi, mutta täällähän on käynyt kova kuhina jo heti yhdeksästä asti, toteaa teatterinjohtaja Angelica Meusel.

- Kaitsu epäsi kuitenkin peruukkien myynnin, kun niitä voi vielä kuulemma kammata ja käyttää, hihkaisee Meusel viitaten kanssateatterinjohtajaansa Kaj Tanneriin.

”Hinnoissa varmat päivät!”

Teatterisihteeri Elina Wallinin mukaan kesäkirppis on siltä osin kuluttajalähtöinen, että tuotteen saa melko varmasti sillä hinnalla, mitä itse ehdottaa.

- Jos asiakas on valmis maksamaan kympin, voi tuotteen saada seitsemälläkin eurolla, valottaa Wallin Rakastajien aukotonta liike-ideaa.

Todellinen löytö mahdollinen

Kuten kuvitella saattaa, on teatterinäytelmissä Rakastajien lähes kaksikymmenvuotisen matkan aikana käytetty rekvisiitta aina irtokauluksesta kiikkustuoliin. Erikoisempi löytö onkin todennäköisempi kuin tavanomaisella kirpputorilla.

- Kannatta ennakkoluulottomasti lähteä katsomaan, mitä mukaan tarttuu. Vähän ohkaisemmallakin budjetilla pystyy asioimaan, päättää Meusel.

Lähteet: YLE satakunta