Kisatelevisioiden myynti piristää kauppaa

Jalkapallon MM-kisat ovat piristäneet televisiokauppaa. Kisatelevisioiden ostajat heräsivät kuitenkin vasta kisojen jo alettua.

Teräväpiirtonäytöt
Ostajat heräsivät kisojen jo alettua.YLE Kainuu / Kalle Heikkinen

Lähes kaikki myydyt televisiot ovat taulutelevisioita, joista on mahdollisuus katsella teräväpiirtokuvaa. Jalkapallon MM-kisat tulevat Ylen TV-kanavilta kokonaisuudessaan kaapelikanavilta HD- eli teräväpiirtolähetyksinä.

- Kysyntää näyttäisi olevan varsinkin kaapeliverkon käyttäjillä, koska he voivat katsoa teräväpiirtolähetyksiä. Ja niitä ei voi perinteisillä taulutelevisioillakaan katsoa, sanoo myymäläpäällikkö Matti Tolonen Tekniset Konepisteestä Kajaanista.

Nykyisin asiakkaalle ei juurikaan kannata enää tarjota televisiota, jossa ei ole teräväpiirto-ominaisuuksia. Selkeästi halventuneet televisioiden hinnat ja lisääntynyt kanavatarjonta houkuttelevat ostajia.

- Teräväpiirtokanavien määrä on viimeisen vuoden aikana jonkin verran lisääntynyt. Kajaanissa ilmaisia kanavia on kolme ja maksullisia kymmenen. Onhan se paljon hienompia katsoa televisiota huomattavasti paremmasta kuvasta perinteiseen verrattuna.

Kaikkein valveutunein ostaja katselee kuitenkin jo ihan toisenlaisia asioita.

- Uutuutena on netti-TV ja erilaiset multimediaominaisuudet, joiden avulla voi muistitikulta katsoa valokuvat ja videotiedostot sekä kuunnella musiikit. Eli sitä käytetään medialaitteena olohuoneessa, sanoo Matti Tolonen

Lähteet: YLE Kainuu / Mikael Juntunen