1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkueurheilu

Heikki Leime TPS:n valmentajaksi

Turun Palloseura julkisti maanantaina uuden jääkiekkovalmentajansa. Mestarijoukkueen päävalmennusvastuun ottaa Heikki Leime. 48-vuotiaan Leimen sopimus on 1+1 -vuotinen.

joukkueurheilu
TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori (vas.) ja potkut saanut päävalmentaja Heikki Leime.
TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori (vas.) ja potkut saanut päävalmentaja Heikki Leime.YLE / Kimmo Gustafsson

Leime valmentaa tällä hetkellä Ranskan pääsarjassa kiekkoilevaa Ducs d’Angersin joukkuetta. Joukkueessa pelaa myös entinen tepsiläinen Marko Kiprusoff. Hän aikoo aluksi tutustua joukkueeseensa.

- Aion jatkaa niitä asioita, mitkä ovat hyvin toimineet. Mitään dramaattisia muutoksia siihen ei varmasti ole syytä tehdä. Jollain tavalla tämä tietenkin tulee muuttumaan, sillä persoonana valmentajat ovat erilaisia. Minulla on oma tapani valmentaa, Leime kertoo.

Hän haluaa antaa pelaajille tilaa.

- Minulle pelaaja on tärkein. Nyt on tarkoitus perehtyä joukkueeseen niin hyvin kuin se vain on mahdollista. Onneksi minulla on Ari Vuori tässä, joka on ekspertti tässä asiassa, Leime kehuu pelaajakoordinaattoriaan.

Leimen viimeksi valmentamassa ranskalaisjoukkueessa pelaa neljä suomalaista. Leimen mukaan kukaan heistä tuskin siirtyy Turkuun.

Leimen mukaan joukkueesta puuttuu vielä ykkössentteri.

- Tähän varmasti saadaan selvyyttä vielä lähiviikkojen aikana.

Pelaajakoordinaattori Ari Vuoren mukaan joukkueeseen haetaan kahta keskushyökkääjää, joista ainakin toinen lienee ulkomaalainen. Pelaajasta on heitelty jo veikkauksia, mukana TPS:ssä aikaisempina vuosina pelanneiden nimiä. Vuoren mukaan tällaista paluumuuttajaa tuskin on tulossa.

Sen sijaan ensi kauden maalivahdit ovat Vuoren mukaan varmistuneet. Atte Engren jatkaa palloseurassa. Kakkoseksi nostetaan näyttöjä antamaan Joni Ortio. Kolmas maalivahti on TuTosta nostettu 21 vuotias Tommi Virtanen.

Pitkän linjan tepsiläinen

Heikki Leime pelasi puolustajana TPS:ssä vuosina 1980–1982 ja 1986–1992. Hän voitti joukkueessa kolme Suomen mestaruutta.

- Vuoden 1989 mestaruusjoukkue oli parhaita, missä koskaan olen pelannut. Sitä joukkuetta oli todella vaikea voittaa. Joukkueesta on jäänyt paljon hyviä ystäviä, Leime kertoo.

48-vuotiaan Leimen valmennustiimissä tulevalla kaudella jatkavat Riku-Petteri Lehtonen, maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen ja fysiikkavalmentaja Hannu Rautala.

TPS joutui etsimään korvaajan Suikkaselle, kun KHL-seura Jaroslavl Lokomotiv nappasi mestarivalmentajan kovalla sopimuksella.

.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi