Aulanko kauppaa rakkautta ja romantiikkaa

Hämeenlinnassa Aulanko uskoo, että sen vuosikymmeniä kestänyt hieman sadunomainen hohto kestää. Aulangon uusien palvelujen lisäksi houkuttimena ovat vanhat valtit: romantiikka, rakkaus ja etenkin aito ajan saatossa rakentunut ympäristö.

Aulanko, Hämeenlinna
Toiminnanjohtaja Marjo Salo ja hotellipäällikkö Leena Rusko Aulangolla
Toiminnanjohtaja Marjo Salo ja hotellipäällikkö Leena Rusko uskovat Aulangolla kahteen valttiin: romantiikkaan ja aitoon ympäristöönYLE / Markku Karvonen

Aulangon matkailun kivijalat vetävät vuosikymmenestä toiseen, sanoo Rantasipi Aulangon hotellipäällikkö Leena Rusko. Ne ovat golf, Aulangon Satuteatteri ja Hopealinja. Muutenkaan perinteikkäässä ja vanhastaan oman hohteensa saaneessa kohteessa ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Kiitos Aulangon eversti Hugo Standertskjöldin romanttinen ympäristö on ollut valmiina vuosikymmeniä.

Lama ei ole pudottanut kävijämääriä, sanoo Leena Rusko. Kun yritykset ovat vähentäneet tilaisuuksiaan, vastaavasti yksityiset ihmiset ovat täyttäneet aukon omilla juhlillaan. Nyt on menossa juhlien ja erityisesti teemajuhlien buumi.

- Joka täältä ei löydä omaansa, joutuu tarkastamaan ajatusmaailmaansa, hehkuttavat Leena Rusko ja Aulanko-Hämeenlinna Matkailun toiminnanjohtaja Marjo Kuisma. Uuden hitin kylpylän lisäksi he pitävät Aulangon vahvuutena monipuolisuutta. Yhteistyössä on mukana yli 20 palveluntuottajaa.

Everstin aikana Aulangolle valmistuivat mm. englantilaistyylinen puisto sekä tärkeimmät nähtävyydet näkötorni, Karhulinna, tekolammet, paviljongit, Onnentemppeli ja Graniittilinna. Hotelli ja golfkenttä valmistuivat kartanoajan jälkeen 1938. Alue siirtyi Hämeenlinnan kaupungille 1920-luvulla, ehtona oli sen säilyttäminen avoimena. Aulangolla ovat käyneet Euroopan eliitti ja "Helsingin herrat".

Uutta Aulangolla ovat kesän ajan kehitteillä oleva teema Aulanko ja Suomi-elokuva, Kavaljeeri-rakennuksen kunnostus uuteen käyttöön sekä picnic-perinteen elpyminen. Kun Aulangolla on kuvattu kohtauksia pariinkymmeneen näytelmäelokuvaan, Aulanko ryhtyi yhdessä Näyttelijäosuuskunta Koitoksen ja Kanta-Hämeen oppaiden kanssa rakentamaan elokuvien kuvauspaikkojen ja kohtausten ympärille tuotteita. Valmista myytävää pitäisi olla viimeistään syksyllä.

Lähteet: YLE Häme