1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappeenranta

Venehuoltamokiista käräjillä

Lappeenrannan satamapalveluiden järjestämiseen haetaan ratkaisua keskiviikkona. Lappeenrannan käräjäoikeudessa käsitellään kaupungin ja Venevalkama Oy:n yrittäjän välistä kiistaa.

Kuva: YLE

Veneilijät pelkäsivät vielä talvella, että tänä kesänä Lappeenrannan venehuoltoasema ei palvele laisinkaan. Sinnikäs yrittäjä kuitenkin palvelee asiakkaitaan, vaikka kaupunki on vaatinut häntä poistumaan häädön uhalla.

Lappeenrannan kaupungin satamajohtaja Juha Willberg sanoo tehneensä irtisanomisen sekä suullisesti että kirjallisesti, koska palveluista oli valitettu. Tiistaina laitureilta ei löytynyt yhtään veneilijää, jolla olisi ollut valittamista venehuoltoaseman palveluista.

- Omalta osaltani en voi moittia, pikemminkin olen ollut jopa ylpeä kotisatamani palveluista, sanoo kymmeniä vuosia Saimaalla purjehtinut Pekka Pohjola.

Myös lappeenrantalainen Mika Ryösö on ollut tyytyväinen saamaansa palveluun.

- Kyllä ne on ihan normaalit minun mielestäni, ainkin mitä omalta kohalta on kokenu. Ei ole toistaiseksi ollut valittamista, Röysö sanoo.

Ainoa asia, joka veneilijöitä venehuoltoaseman palveluissa harmittaa on polttoaineen hinta.

Palvelut jatkuvat

Yrittäjä Hannu Verkkosalo kiistää saaneensa kaupungilta kirjallista irtisanomista. Tämän vuoksi hän on riitauttanut irtisanomisen eikä ole suostunut poistumaan kiinteistöstä, vaikka kaupungilla on jo uusi yrittäjä valittuna tehtävään.

Verkkosalo on kerännyt alkukesän aikana adressia, jossa puolletaan hänen oikeuttaan jatkaa lähes 20 vuotista uraansa.

- Henkilökohtaisesti tunnen sympatioita Verkkosaloa kohtaan, koska hän on ollut tämän aseman alkuunpanija ja nostanut palvelut tälle tasolle mitä ne nyt ovat. Ihmettelen minkä takia hänet pitäis vaihtaa, sanoo adressin allekirjoittanut Pekka Pohjola.

Oikeuskäsittelyt jatkuvat

Lappeenrannan käräjäoikeudessa selvitetään keskiviikkona sitä, onko yrittäjäsopimus irtisanottu laillisesti.

Jos oikeus katsoo kaupungin toimineen pykälien mukaisesti, aikoo Verkkosalo valittaa päätöksestä korkeampiin oikeusasteisiin. Parhaillaan asiaa puidaan myös Kouvolan hallinto-oikeudessa.