Urheilukisat vilkastuttavat tv-kauppaa

Televisiokauppa on perinteisesti kausiluonteista ja kesät tyypillisesti hiljaista aikaa. Suuret urheilutapahtumat näkyvät silti kesälläkin televisioiden myynnin piristymisenä.

urheilutapahtumat
Kuvassa mies tarkastelee tv:tä elektroniikkaliikkeessä. Miehellä on kädessään kaukosäädin.
YLE / Kalle Niskala

Hintojen voimakas lasku ja tekniikan kehityksestä johtuva tarjonnan kasvaminen ovat mahdollistaneet entistä useammalle urheilun seuraamisen isolta tv-ruudulta. Tyypillinen ruudun koko onkin kasvanut viime vuosina huomattavasti. Nykyään suuri osa myydyistä televisioista on kooltaan 42 tai 50 tuumaisia.

Kodinkonemyyjä Konsta Spakin mukaan Kannuksessa Paavon koneessa urheilutapahtumat näkyvät myynnissä pienellä viiveellä.

-Meillä se näkyy sillä tavalla, että kun kisat alkaa, niin parin päivän päästä alkaa kauppa käymään.

Sisältö ennen ulkomuotoa

Vaikka suuri osa nykypäivän televisioista kykenee toistamaan teräväpiirtokuvaa, tavallisia tv-lähetyksiä seuratessa siitä ei juuri ole hyötyä. HD-sisältöä on kuitenkin tarjolla maksullisilla kaapeli- ja satelliittikanavilla. Silti teräväpiirtotarjonta on vielä kohtuullisen suppeaa.

Vaikka ero teräväpiirron ja normaalin tarkkuuden lähetysten välillä on selkeä, ei pelkkä suurempi tarkkuus riitä kaikille.

- Onhan se hienon näköistä, mutta tarjonta ei mielestäni ole vielä sillä tasolla, että kannattaisi investoida, pohtii teräväpiirron hyötyjä kokkolalaisessa kodinkoneliikkeessä asioinut Heikki Tikka.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa