Junat myöhästelevät useita päiviä ilkivallan vuoksi

Junat myöhästelevät pääradalla poikkeuksellisen ilkivallan vuoksi. Pääradan varressa Vantaalla sytytettiin aamuyöllä useita tulipaloja, jotka vaurioittivat radan turvalaitteita. Liikenneviraston mukaan junien myöhästymiset jatkuvat vielä useita päiviä ja vahingot nousevat mittaviksi. Poliisi etsii palopaikan lähistöllä liikkunutta parikymppistä miestä.

Kotimaa
Sähkökeskus liekeissä radan varrella. Savua.
Liikennevirasto

Tulipalossa tuhoutui Rekolan aseman rata-alueen sähkökeskus. Lisäksi lähistöllä sytytettiin pienempiä tulipaloja muun muassa kaapelikouruissa, joissa kaapelit vaurioituvat pahoin. Pelastuslaitos sai hälytyksen ensimmäisestä tulipalosta alueella hieman neljän jälkeen aamulla.

Tuhotyön takia pääradan liikenne oli Tikkurilan ja Keravan välillä poikki aamulla noin puolitoista tuntia. Junaliikenne saatiin aamulla käyntiin, mutta häiriöt jatkuvat yhä. Pääkaupunkiseudun lähijunavuoroja on jouduttu perumaan, ja myöhästymiset ovat olleet kymmenestä minuutista puoleen tuntiin.

Erityisesti turvalaitekaapin tuhoaminen aiheuttaa ongelmia rataosuuden liikenteessä vielä pitkälle ensi viikkoon. Sen korjaaminen kestää useita päiviä, ja pääradan junat joutuvat ohittamaan tuhopaikan alennetulla nopeudella.

Poliisi vapautti epäillyt

Poliisi otti päivän mittaan kiinni kolme vantaalaismiestä, joiden osuutta tulipaloihin selvitettiin. Iltapäivällä kiinniotetut 16- ja 17-vuotiaat nuoret vapautettiin illalla kuulustelujen jälkeen. Poliisi pitää varmana, ettei nuorilla ole osuutta tapahtumiin.

Aiemmin päivällä kiinniotettu mies oli soittanut tapauksesta hätäkeskukseen. Hänet vapautettiin jo aiemmin.

Poliisi pyytää nyt yleisön havaintoja perjantaina aamuyöstä Koivukylän ja Rekolan asemien lähettyvillä liikkuneesta parikymppisestä miehestä. Hän oli pukeutunut harmaaseen huppariin. Havainnot voi ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisille numeroon 071 87 6412.

Ilkivallasta mittavat vahingot

Palojen vahingot ovat sitä luokkaa, että sytyttäjillä voi olla maksettavana iso lasku. Liikenneviraston johtaja Markku Nummelin arvioi, että vahingot nousevat yli 100 000 euroon.

Vaurioituneet kaapelit ja turvalaitteet joudutaan uusimaan, ja tuhoutunut laitetila rakennetaan uudelleen. Taloudellisia vahinkoja nostaa myös se, että korjaustöiden aikana liikennettä joudutaan rajoittamaan.

VR korvaa asiakkaille junien myöhästymisistä normaalien korvauskäytäntöjen mukaan. Rantaradalla ja Vantaankosken-radalla junaliikenne kulkee normaalisti.

Lähteet: YLE Uutiset