1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hampaanoionta

Lappeenranta menettää tehokkaan oikojahammaslääkärin

Hammaslääkäri hoiti neljää potilasta yhtä aikaa neljässä vierekkäisessä huoneessa. Jatkossa oikomishoidot aiotaan ostaa Attendo MedOne Oy:ltä.

Varsinkin hammaslääkärissä käynti lisääntyi Oulun läänissä viime vuonna selvästi Kuva: YLE

Lappeenranta ja Taipalsaari ovat menettämässä oikomiseen erikoistuneen tehokkaan hammaslääkärin. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri joutui kilpailuttamaan alueen oikomishoidot uudelleen, sillä alkuvuodesta oikomishoitoja tehnyt hammaslääkäri irtisanoi sopimuksensa.

Hän kuitenkin jatkaa tehtävässä sopimuskauden loppuun eli elokuun alkuun asti. Eksoten terveyspalvelujen johtaja Markku Hupli harmittelee sopimuksen purkua, sillä hammaslääkäri on erittäin tehokas.

Huplin mukaan hammaslääkäri hoiti neljää potilasta yhtä aikaa.

- Hän vaati, että on neljä huonetta vierekkäin vapaana ja niissä jokaisessa on hoitajansa ja niissä jokaisessa on potilas. Hän juoksee näiden neljän huoneen välillä, sanoo Hupli.

Taipalsaarella tyyli ei toiminut

Taipalsaarelle oikomishoitoa ei ole voitu tehdä paikan päällä, koska Taipalsaarella ei ole kuin yksi hammashuone.

- Taipalsaarelaiset olivat siitä pahoillaan, että heidän lapset pitää tuoda Lappeenrantaan oikomishoitoon pelkästään sen takia, kun kaverilla on tämmöinen toimintatapa, sanoo Hupli.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri kilpailutti koko alueen oikomishoidon palvelut viime syksynä. Huplin mukaan sopimukset ovat muualla piirissä kunnossa.

OIkomishoidot menossa MedOnelle

Eksoten hallitukselle esitetään, että Pohjolankadun, Lauritsalan, Sammonlahden, Joutsenon ja Taipalsaaren oikomishoidot ostettaisiin jatkossa Attendo MedOne Oy:ltä. Ylämaan oikomishoidot esitetään ostettavaksi Hammaslääkäriasema Dentaria Ky:ltä Leena-Maija Sandholmilta.

Eksoten hallitus käsittelee esitystä Lappeenrannan ja Taipalsaaren uusista palveluntuottajista perjantaina kello 15 alkavassa kokouksessaan.