Häitä juhlittiin aamuun saakka - katso Danielin puhe vielä kerran

Ruotsissa on juhlittu koko yö kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häitä. Yksi illan herkistä hetkistä oli prinssi Danielin vaimolleen Victorialle hääillallisilla pitämä puhe. Se sulatti vieraiden sydämet, eikä Tukholman kuninkaanlinnaan kokoontuneiden häävieraiden taputuksille ollut puheen jälkeen tulla loppua.

Ulkomaat
Prinssi Daniel puhuu vaimolleen hääillallisella kuninkaanlinnassa.
Prinssi Daniel piti kuninkaanlinnan hääillallisella puheen tuoreelle vaimolleen.Fredrik Sandberg / EPA

Daniel listasi sujuvasti englanniksi ja ruotsiksi pitämässään puheessa vaimonsa parhaita puolia ja kertoi rakastavansa tätä. Hän myös kiitti kuningasperhettä näiden lämpimästä suhtautumisesta ja omaa perhettään näiden antamasta tuesta. ( Katso ja kuuntele puhe SVT:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun).)

Tuore aviomies kertoi myös kuvaavan tapauksen parin seurusteluajalta. Kuukauden ulkomaanmatkalle lähtenyt Victoria oli jättänyt Danielille rasian, jossa oli 30 kirjettä. Daniel voisi lukea yhden näistä kirjeistä jokaisena päivänä, jonka pari joutuu viettämään erillään. Victoria oli käyttänyt kirjeiden kirjoittamiseen koko matkaa edeltäneen yön.

Daniel vertasi itseään puheessa satuhahmoon, joka ei ole prinssi, muttei sentään sammakkokaan. Tätä asiaa ei edes ensimmäinen suudelma prinsessan kanssa muuttanut.

Myös Danielin isä Olle Westling piti illallisilla puheen. Siinä hän kertoi olevansa vaimonsa kanssa ylpeä pojastaan, vaikkei tästä tullutkaan ammattilaisjääkiekkoilijaa.

Illan juhlallisuudet kestivät aina aamun valkenemiseen saakka. Parkettilattiallekin tuli käyttöä vasta keskiyön jälkeen, kun prinssi saattoi prinsessansa häävalssin pyörteisiin. Sitä ennen juhlavieraat olivat täyttäneet vatsansa meriravuilla ja kesätryffeleillä.

Hääkakun leikkaamisessa riitti urakkaa. 300 kiloa painanut kakku oli yli pari metriä korkea luomus.

Lauantaista lähetystä TV1:ltä seurasi yli miljoona suomalaista.

Lähteet: YLE Uutiset