1. yle.fi
  2. Uutiset

Huonosta työntekijästä vaikeaa päästä eroon

Osa työnantajista haluaisi helpottaa huonosti työnsä tekevän työntekijän irtisanomista. Mutta missä menee raja? Kuka esimerkiksi on liian laiska työntekijä? Irtisanomisperusteen raja on juristeillekin usein häilyvä.

Kotimaan uutiset
Anonyymi aluspaitainen mies tupakkatauolla.
Erkki Suonio

Montako myöhästymistä töistä on liikaa? Kuinka töykeästi asiakkaita voi palvella? Milloin työntekijä hoitaa työnsä muuten niin huonosti, että hänet voi irtisanoa?

Moni työnantaja ei tiedä vastauksia. Varsinkin pienissä yrityksissä voi tuntua, että esimerkiksi laiskottelevasta tai työnsä vain puolittain hoitavasta työntekijästä eroon pääseminen on nykyisin liian vaikeaa.

Irtisanominen edellyttää asiallista ja painavaa perustetta, mutta sen määrittäminen voi tuottaa asiantuntijallekin tuskaa.

- Irtisanomisperusteen harkinta on juristillekin aika vaikea asia. Lakitekstistä ei löydä selvää vastausta, päälakimies Martti Virtanen Suomen kaupan liitosta sanoo.

Laiskuuden osoittaminen kinkkistä

Irtisanominen voi tulla kalliiksi. Näytön kerääminen esimerkiksi laiskasta työskentelystä on hankalaa. Lisäksi laittomasta työsuhteen päättämisestä joutuu maksamaan enimmillään 24 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen. Työmarkkina-asioiden päällikkö Outi Tähtinen Suomen Yrittäjistä kertoo, että etenkin pienille yrityksille irtisanomiset ovat hankalia.

- Korvausasteikko lähtee kolmen kuukauden palkkaa vastaavasta vahingonkorvauksesta ylöspäin. Se on monesti riski pienelle yritykselle, eikä sitä voida oikein ottaa, työmarkkina-asioiden päällikkö Outi Tähtinen Suomen Yrittäjistä kertoo.

Tähtisen mukaan tilanne voi näkyä jopa rekrytoinneissa.

- Joskus se muodostaa myös työllistämisen esteen. Ei uskalleta rekrytoida, kun pelätään, että tämä on virherekrytointi.

SAK: Irtisanomiskorvauksia tulisi nostaa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö kannattaa päinvastaista linjaa: laittomista irtisanomisista maksettavia korvauksia tulisi nostaa.

SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto epäilee, että hankalia tyyppejä saatetaan savustaa ulos myös tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Heikko taloudellinen tilanne voi vauhdittaa irtisanomisia entisestään.

- Työnantajan on suhteellisen helppo valikoida taloudellisista ja tuotannollisista syistä irtisanottavien joukkoon niitä työtekijöitä, jotka ovat vähemmän mieluisia, Lehto arvioi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi