Sähköpostihuijarit naamioituivat Googleksi

Sähköpostihuijauksia nikkaroidaan myös tunnettujen ja luotettavien suuryhtiöiden nimissä. Nyt kiertää nigerialaiskirje, jonka allekirjoittaja väittää olevansa itse Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt.

Sähköpostiviestissä vastaanottaja on voittanut Googlen arpajaisista 140 000 Britannian puntaa. Häntä pyydetään lähettämään tilitystä varten vahvistus Jonathan Rosenbergille, niin ikään Googlen johtoon kuuluvalle henkilölle. Kirjeen lähetystietoihin on kirjattu myös Googlen toimipisteen todellinen katuosoite Manchesterissa.

Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Antti Kiuru tunnistaa viestin vääjäämättä huijaukseksi. Sähköpostissa tiedustellut henkilötiedot päätynevät identiteettivarkaille, jotka voivat rekisteröityä väärillä tiedoilla verkkopalveluihin. Voittorahaa vastaan myös usein pyydetään pientä käsittelymaksua tämänkaltaisissa huijauksissa, Kiuru kertoo.

Suuriksi yhtiöiksi naamioituminen alkaa olla sähköpostihuijareille yleistä: viime aikoina postia ovat lähetelleet ainakin "Toyota" ja kotimainen "Nokia".

- Taannoin Nokian nimissä lähetettiin tietoa, että Nokia antaa matkapuhelimen kun lähettää tämän viestin 50 kaverille, Kiuru kertoo esimerkiksi.