1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Taipalsaaren loma-asuntomessut peruttiin

Taipalsaaren Sarviniemen loma-asuntomessut on peruttu vuodelta 2012. Alueelle suunniteltuja kunnallisteknisiä ratkaisuja ei ole mahdollista toteuttaa suunnitellussa aikataulussa, joten messujen järjestämiselle ei ole edellytyksiä.

Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willmanin mukaan kunnallistekninen rakentaminen myöhästyi aikataulusta muun aikataulutakkuilun vanavedessä.

- Käytännössä koko aluetta ei päästä rakentamaan, ennen kuin kaavoitus on valmis. Nyt kun kaavaprosessi on lykkääntynyt, niin kunnallistekniikkaa ei pystytä rakentamaan. Messuja ei siis pystytä tässä aikataulussa toteuttamaan.

Kunnanjohtaja on ratkaisuun pettynyt.

- Asialle ei nyt voi mitään, mutta varmasti kaikki ovat pettyneitä. Olihan tässä iso työ kaikilla. Loma-asuntomessut olisivat olleet erittäin iso tapahtuma Taipalsaarelle, joten siinäkin mielessä on harmi, että tapahtuma meni ohi meidän osaltamme, Willman harmittelee.

Taipalsaarelle ei messuja ainakaan muutamaan vuoteen

Suunnitelmat alueen osalta ovat nyt avoimena. Loma-asuntomessualuetta hallinnoivan Saimaa Spiritin toimitusjohtaja Jukka Suninen ei kommentoinut tulevaisuudensuunnitelmiaan alueen käytöstä.

Loma-asuntomessut on Suomen Asuntomessujen järjestämä alkukesän tapahtuma, jonka tarkoituksena on esitellä vapaa-ajan asumisen vaihtoehtoja eri puolilla Suomea. Tähän mennessä loma-asuntomessuja on pidetty kahdeksan kertaa.

Vuonna 2013 asuntomessut järjestetään Hyvinkäällä.