1. yle.fi
  2. Uutiset

Koomikko-Jukka mökkeilee Tahkolla

Espoolainen viihteen moniottelija, imitaattori Jukka Laaksonen on viettänyt vapaa-aikaansa Nilsiän Tahkolla jo 70-luvulta lähtien. Keväällä Laaksonen osti Tahkolta mökin omaan ja perheensä käyttöön.

mökkeily
Koomikko Jukka Laaksonen rentoutuu Tahkolla.
Jukka Laaksonen kalastelee hieman erikoisemmalla lautalla.YLE / Juha Vauhkonen

Mökkiä on remontoitu niin sisältä kuin ulkoa. Sisätyöt on jo tehty, mutta ulkoterassien rakentaminen on vielä vähän kesken.

- Kesällä ollaan paljon ulkona, joten terassitilaa saa olla reilusti. Ja terassi tietysti aina auringon suuntaan, Laaksonen kertoo useiden eri terassien taustoista.

Mökillä aika kuluu melko perinteisissä kesämeiningeissä.

- Alkuilta voi alkaa vaikkapa grillauksella ja saattaa olla, että pojat livahtavat jossain vaiheessa kalalle. Meillä on kiva lautta rannassa, josta on hyvä kalastaa.

Tahkovuoren Tiger

Jukka Laaksosen kesän viettoon kuuluu olennaisesti urheilu, johon Tahko tarjoaa upeat puitteet. Innokas golfmies viihtyy paljon viheriöillä. Pelitaidoista voi päätellä jotain siitä, että hän kutsuu itseään Tahkovuoren Tigeriksi.

- Golfia pelaan kesällä lähes joka päivä. Olen omaan tasooni tyytyväinen. Pystyn pelaamaan kenen kanssa tahansa. Tietysti mukava olisi joskus menestyäkin.

Myös muu liikunta, kuten sähly, polkupyöräily ja punttisali kuuluvat Laaksosen mökkeilyyn.

- Etenkin talvella täällä tulee käytyä pelaamassa sählyä. Puolitoista tuntia vedetään hampaat irvessä, leikkimielisesti tosissaan. Sen jälkeen on kyllä ansainnut yhden oluen. Joku ottaa alkoholillisen, mutta minä yleensä alkoholittoman, Laaksonen virnuilee.

Tärkeintä Laaksoselle kuitenkin on, että mökille tullaan rentoutumaan. Kovatahtisen työn vastapainona Laaksoselle on tärkeää, että lomalla ei tarvitse juurikaan ajatella.

- En halua tulla viettämään vapaa-aikaani työsiirtolaan.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi