1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Mikko Kivinen arvostaa vapaudentunnetta

Näyttelijä on onnistunut yhdistämään työn ja loman mitä nautittavimmalla tavalla.

Mikko Kivinen (vas.) näytteli Alivuokralaisen pääroolin myös Kummeli-elokuvassa. Kuva: Miska Reimaluoto/Solar Films

- Iltaisin kyllä menen nyt tällä hetkellä tuonne Esko Roineen ja Lari Halmeen majapaikkaan. MM-kisojen aikaan kisastudio yhdistettynä saunomiseen on ihan ehdoton juttu, valottaa Kivinen iltojensa ohjelmaa kollegoidensa kera.

Muuten Rauman Fåfängan kesäteatterissa tahkoa kiertävä suosikkinäyttelijä viettää vapaa-aikansa kaksitoista metrisessä matkaveneessään.

- Tämä ”mökki” on ehkä liiankin iso meidän perheelle. Niin kuin kesämökissäkin, tässä on koko ajan jotain laittamista, kuvalee Kivinen kelluvaa kesämajaansa.

Yhdistetty työ ja loma

Rauman kaupunginteatterin Fåfängaan tilaama kesäteatteriversio Alivuokralainen-näytelmästä on ollut jymymenestys. Kivisen mukaan ehdot hänen kesäteatterinäyttelemiseensä olivat se, että esitysajat ovat järkevät ja, että hän voi asustaa veneessään.

- En halua, että koko kesä tuhraantuu töitä tehdessä. Niin kuin kaikki muutkin myös minä haluan lomailla kesällä. Kun voi nyt asua näytösten ajan veneessä, niin tämähän on jo puolittain lomaa

”Maailman kaunein saaristo ympärillä”

- Veneilyharrastukseni aktivoitui reilut kymmenen vuotta sitten. Mulle saaristomeri on ehkä se kaunein paikka. Kuka tietää, jos olisin joskus hankkinut saaristomökin, niin se saattaisi olla mulla vieläkin.

- Hermoni ei silti varmaan kestäisi olla yhdessä paikassa kovin pitkään. Siksi veneily on hienointa. On se vapauden tunne ja mahdollisuus mennä minne haluaa fiiliksen mukaan, Kivinen kertoo.

Kivinen pitää raumalaisista

Näyttelijä kertoo tulevansa hienosti toimeen raumalaisten kanssa. Hänen mukaansa ihmiset ovat ystävällisiä ja käytännön järjestelyissä ei ole ollut moitteen sijaa.

- Saattaisi olla eri asia jos olisin ollut Turussa kesäteatterissa…