Tampereen palvelubussiliikenne uudistuu

Tampereen kaupunki uudistaa palvelubussiliikennettään syksyllä. Elokuussa palvelubussi numero 13 laajentaa reittiään länteen. Uusi reitti kulkee väliä Sokos, Tahmela, Hyhky, Pispala ja Lielahden Citymarket. Palvelubussin voi tilata puhelimella kotioville ja avustajat auttavat busseissa entiseen tapaan.

Tampere
Palvelubussi odottaa matkustajia.
Palvelubussi 13 odottaa matkustajia Hämeenkadulla Sokoksen edessä.YLE Tampere

Palvelubussi on liikuntarajoitteisille sekä ikäihmisille välttämätön apu.

- Matalalattiabusseja ilman ei pärjää, mutta nekin jäävät pysäkille. Siitä pitää sitten vielä selviytyä kauppakassin kanssa kotiin, sanoo tamperelainen Viola Haapanen.

Syksyllä palvelubusseista ainoastaan linjaan 13 tulee muutoksia, muut linjat jatkavat tuttuun tapaan. Elokuussa alkavista muutoksista ilmoitetaan tarkemmin heinäkuussa, lupaa logistiikkapäällikkö Erkki Harju Tampereen logistiikkaliikelaitoksesta.

- Bussi 13 on ollut jo vuosia yksi vähiten matkustajia vetävistä linjoista. Se kerää reilusti alle puolet siitä, mitä käytetyimmät linjat. Nyt haluamme laajentaa asiakaskuntaa.

- Pysäkkejä ei varsinaisesti ole kuin Sokos Hämeenkadulla sekä Citymarket Lielahdessa. Kaikkialla muualla poiketaan asiakkaiden toivomuksesta. Ei kuitenkaan kilometrien päähän linjalta, Erkki Harju sanoo.

Kaupungin tavoitteena on tarjota muitakin liikennepalveluita ikääntyville ihmisille, mutta suunnittelu jatkuu tarkemmin syksyllä.

Asiakkaat toivovat, että palvelubussien palvelu säilyisi vähintäänkin ennallaan, ja ennen kaikkea, että mahdollisista muutoksista tiedotetaan heille hyvissä ajoin.

Lähteet: YLE Tampere / Karoliina Kantola