Juhannuksena körötellään maanteillä

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina alkuillasta. Etelä-Karjalan teille pääkaupunkiseudun mökkiläiset ehtivät iltakahdeksaan mennessä. Kuutostien tietyömaa hidastaa liikennettä.

juhannus
Liikennettä VT 6:lla.
YLE Etelä-Karjala

Juhannusliikenne käynnistyy torstaina noin kello 16 aikoihin iltapäivällä, pahimpia ruuhkia kuutostielle odotetaan kello 19 ja 20 välillä, kun mökkeilijät saapuvat Etelä-Karjalaan pääkaupunkiseudulta ja muualta Etelä-Suomesta. Myös tietyöt 13-tien risteyksestä Imatralle asti vaikeuttavat liikennettä. Liikenneruuhkat hiljenevät perjantaina iltapäivällä.

Ylikomisario Ilkka Pöyhiä Etelä-Karjalan poliisista arvioi, että sunnuntain paluuliikenne on menoliikennettä rauhallisempaa, koska moni aloittaa lomansa juhannuksen jälkeen.

Pöyhiän mukaan sää on ratkaisevassa roolissa, miten rauhallisesti juhannuksen vietto sujuu.

- Vesisade rauhoittaa menoa, auringonpaisteella puolestaan on enemmän liikennettä niin vesillä kuin maallakin, ja nujakoita syntyy herkemmin.

Myös vesillä puhallutetaan juhannuksena, promilleraja on 1. Niin järkeä kuin pelastusliiviäkin pitää käyttää.

- Veneen kuormauksessa on myös syytä käyttää harkintaa. Toisinaan näkee, että pieni vene on ahdettu niin täyteen ihmisiä, että laidasta vain viisi senttiä on veden pinnalla. Millä tahansa kylpyammeella ei kannata lähteä liikenteeseen, Pöyhiä ojentaa.

Juhannuksen viettossa on syytä säilyttää maltti.

- Ei ajella humalassa ja kavereista pidetään huolta, Pöyhiä muistuttaa.