Hyppää sisältöön

Juhannuksena kuollut ainakin 21

Juhannuksen vietto on vaatinut ainakin 21 kuolonuhria. Kaikiaan perjantain ja sunnuntain välisenä aikana hukkui kahdeksan ihmistä. Tieliikenneonnettomuuksissa on kuollut seitsemän ja väkivaltaisesti on kuollut yksi. Viisi ihmistä on saanut surmansa muissa onnettomuuksissa.

Kallioinen ranta
Viikonloppu on tuonut synkän piikin etenkin hukkumistilastoihin. Toistaiseksi on saatu tieto kahdeksasta hukkuneesta, mikä on enemmän kuin viime vuosien juhannuksina.

Iäkäs mies hukkui juhannuspäivänä Haminassa. Mies löytyi kuolleena rantavedestä.

Luumäellä Etelä-Karjalassa keski-ikäinen nainen hukkui juhannuspäivän iltana. Saunasta uimaan lähtenyt nainen painui pinnan alle Palvaanjärvellä.

Uudellamaalla Lohjan Sammatissa keski-ikäinen nainen löydettiin kuolleena rantavedestä noin kello 18 aikaan juhannusaattona. Poliisin tietojen mukaan nainen oli ilmoittanut lähtevänsä uimaan. Noin puolen tunnin päästä hänet oli löydetty laiturin edustalta veden varasta.

Iltapäivällä juhannusaattona Marttilassa Varsinais-Suomessa 64-vuotias mies hukkui pihamaalle tehtyyn uimalampeen. Vehmaalta kotoisin oleva mies oli hypännyt lampeen suoraan saunasta ja vajonnut pinnan alle. Paikalla olleet seuralaiset saivat miehen ylös vedestä, mutta hän kuoli elvytysyrityksistä huolimatta jo ennen Medi-Helin tuloa paikalle. Mies saattoi kuolla sairaskohtaukseen, mutta poliisi tutkii kuolinsyytä.

Aattona illansuussa Mynämäellä vaimonsa kanssa uimassa ollut iäkäs mies vajosi veteen lähellä mökkilaituriaan. Sukeltajat saapuivat paikalle ja löysivät järvestä elottoman ruumiin.

Kaksi veneilijää hukkui

Säkylän vainaja löydettiin juhannusaattona puolenpäivän aikaan sukeltajien etsinnöissä. Hätäkeskus oli aattoaamuna saanut ilmoituksen tyhjästä veneestä ajelehtimassa Säkylän ja Euran rajalla Pyhäjärvessä. Etsinnöissä 50-vuotias säkyläläinen mies löytyi vedestä Kiuskarjaan ja Lännen tehtaiden väliseltä alueelta.

Viitasaarella pelastuslaitos sai hälytyksen veden varaan joutuneesta veneilijästä varhain juhannusaattona. Veneilijän avunhuudot olivat kuuluneet Jouhtisen järven rannalle, mistä häntä oli lähdetty pelastamaan veneellä. Mies saatiin rannalle, mutta hän menehtyi ulkopuolisen ja pelastuslaitoksen elvytysyrityksistä huolimatta.

Mäntyharjun Vieruvanjärvellä hukkui juhannusaattona hieman yli 60-vuotias mies.

Kuolonuhreja onnettomuuksissa

Hukkuneiden lisäksi ihmisiä on kuollut erilaisissa onnettomuuksissa tai rikoksen uhrina.

Pahin onnettomuus sattui sunnuntaiaamun Yli-iissä, jossa kolme nuorta miestä kuoli ulosajossa. Poliisin mukaan onnettomuuden syynä oli ilmeisesti liian suuri tilannenopeus.

Sunnuntaina hieman ennen iltayhdeksää mopo ja pakettiauto kolaroivat Pohjanmaalla Mustasaaressa. Onnettomuudessa menehtyi vuonna 1994 syntynyt mopon kuljettaja. Kaksipyöräisen kyydissä ollut matkustaja loukkaantui vakavasti, mutta poliisin mukaan hän ei ole hengenvaarassa.

Luvialla juhannuspäivänä sattunut onnettomuus vaati sunnuntaina kuolonuhrin, kun sairaalahoitoon viety henkilöautonkuljettaja menehtyi vammoihinsa. Samassa onnettomuudessa loukkaantunut jalankulkija on edelleen tehohoidossa Turussa.

Varsinais-Suomessa Somerolla sattui kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus lauantaina puolenyön jälkeen. Onnettomuus sattui, kun tiellä istunut 1963 syntynyt mies jäi auton alle.

Aattoaamuna 19-vuotias mies menehtyi auton suistuttua tieltä Keski-Suomessa Keuruulla. Poliisi epäilee onnettomuuden syyksi kovaa vauhtia ja alkoholia.

Juhannuspäivän iltana kuoli Kärsämäellä keski-ikäinen mies kaaduttuaan mönkijällä. Poliisi epäilee, että mies oli jäänyt kaatuneen mönkijän alle liian suuren tilannenopeuden vuoksi.

Juankoskella kuoli juhannusaattona kaksi henkilöä maatilan säilörehusiilossa sattuneessa onnettomuudessa. Kuolemantapausten syynä oli todennäköisesti siilon liian alhainen happipitoisuus, kertoo poliisi. Uhrit olivat maatilan keski-ikäinen emäntä ja hieman yli 20-vuotias poika. Uhrit löydettiin iltakuuden tietämillä.

Kemijärvellä nainen kuoli juhannuspäivänä aamupäivällä lomamökin palossa.

Rauman edustalta on löydetty juhannuspäivänä kuolleena ilmeisesti kalastamassa ollut iäkäs mies kiville ajautuneesta ja veden täyttämästä veneestä.

Henkirikos ja lievempiä puukotuksia

Iltaseitsemän aikaan juhannusaattona surmattiin keski-ikäinen mies Akaan Toijalassa kerrostaloasunnossa. Poliisi on pidättänyt teosta 32-vuotiaan toijalalaismiehen. Muut kiinniotetut on vapautettu. Epäilty on tuomittu aikaisemmin väkivaltarikoksista. Rikoksen syynä oli riita alkoholista.

Helsingissä sattui aattoillan ja -yön aikana neljä puukotusta, kertoo poliisi. Kaksi puukotuksista tapahtui yksityisasunnoissa ja kaksi kadulla. Poliisin mukaan kaikkien puukotusten uhrit jäivät henkiin.

.
.