Arcade Firen konsertti täyttää Senaatintorin

Pääkaupunkiseutu palautuu juhannuksen vietosta kanadalaisen indierockin tahdissa. Senaatintorille saapuvan Arcade Firen konserttiin on myyty yli 4000 lippua. Samaan aikaan kuullaan klubikonsertissa kulttiyhtye Japandroidsia.

Konserttilava nousi keskelle Senaatintoria maanantaina. Kuva: YLE

Indierock -faneille maanantai on todellinen juhlapäivä, sillä konserttitarjonnassa on valittavana niin menestysyhtyeen ulkoilmakonsertti kuin uuden tulokkaan esiintyminen intiimissä ympäristössä.

Kuudennen Linjan lavalle nouseva Japandroids lukeutuu tämän hetken puhutuimpiin yhtyeisiin. Vuonna 2009 ilmestynyt esikoisalbumi Post-Nothing on kerännyt kiitosta ja yhtyeen käynnissä oleva maailmankiertue käsittää kaikkiaan 150 konserttia.

Arcade Fire on puolestaan kuulunut pieniä levymerkkejä suosivan indierock -kulttuurin suuriin nimiin 2000-luvun puolivälistä alkaen, jolloin se julkaisi ensimmäisen, Funeral -nimisen albuminsa. Yhtye saapuu nyt Suomeen ensimmäistä kertaa.

Epätavallinen paikka yhtyeen toive

Yhtyeen itsensä toiveena oli päästä soittamaan epätavalliseen paikkaan ensimmäisellä suomenvierailullaan, kertoo konserttia järjestävän Live Nationin tuotantopäällikkö Chad Taylor.

– He halusivat paikan, jossa kukaan ei ole esiintynyt aikaisemmin. Täällä on toki järjestetty konsertteja, mutta tämä on ensimmäinen maksullinen tapahtuma.

Helsingin kaupunki miettikin pitkään, onko konserttia ylippänsä mahdollista järjestää juuri Senaatintorilla. Lopulta lupa yleisten töiden lautakunnalta heltisi. Epätavallinen paikka on vaikuttanut konserttijärjestelyihin.

Alue pysyy avoinna jalankulkijoille ja turisteille lähes koko päivän. Tori suljetaan vain soundcheckin ja itse konsertin ajaksi kuudesta yhteentoista.

– Pyrimme vaikuttamaan aukioon mahdollisimman vähän. Suurin osa tekniikasta on tuotu tänne vasta tänä aamuna ja alueen aitaaminen on alkanut vasta tänään, Taylor kertoo

Konserttijärjestäjät kiinnostuneita Senaatintorista jatkossakin

Kaupunki hakee nyt kokemuksia siitä, miten erilaiset tapahtumat sopivat Senaatintorille. Live Nation on kiinnostunut järjestämään vastaavankaltaisia konsertteja torilla jatkossakin.

– Toivon, että se on mahdollista. Me varmasti haluaisimme tehdä tällaista tulevaisuudessakin, mutta se riippuu Helsingin kaupungista, Taylor toteaa.

Portit tapahtumaan avautuvat tänään kello 18. Lämmittelybändi Micachun jälkeen Arcade Fire nousee lavalle kello 21. Konsertti päättyy viimeistään kello 23.