Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys saa kaupungin ympäristöpalkinnon

Yhdistys toimii luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi, se oli aktiivisesti uudistamassa Ahveniston luontopolkua, lisäksi sen siipien suojissa toimivat hyönteis- ja kasvikerhot. Hattelmalan kyläyhdistys sai kunniamaininnan.

Ympäristöpalkinnot
Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys on mm. käynyt raivaamalla avaamassa Jänismäen ketomaisemaa Hattulassa.
Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys on mm. käynyt raivaamalla avaamassa Jänismäen paikallisesti arvokasta ketomaisemaa Hattulassa.YLE / Markku Karvonen

Ympäristöpalkinnon teemana vuonna 2010 on luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Luonnon monimuotoisuus on ollut myös valtakunnallisesti esillä, koska vuonna 2010 vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden teemavuotta. Luonnon monimuotoisuuden väheneminen on yksi keskeisimmistä ympäristöongelmista

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys on toiminut yli 40 vuotta luonnon- ja ympäristönsuojelun sekä luontoharrastuksen edistämiseksi Hämeenlinnan seudulla. Yhdistys on toiminut aktiivisesti juuri luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen edistämiseksi. Yhdistyksen siipien suojassa toimivat hyönteiskerho Cupido ja kasvikerho Pulsatilla, joka on nimetty kylmänkukan mukaan. 1990-luvulla merkittävää oli yhdistyksen toiminta kylmänkukkien suojelemiseksi ja merkitsemiseksi.

Ahveniston luontopolun laatimisessa ja uudistamisessa jo kolmatta kertaa Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistyksellä on ollut keskeinen rooli.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Ympäristöpalkinto luovutetaan Elomessuilla elokuussa.

Lisäksi ympäristö- ja rakennuslautakunta päätti antaa kunniamaininnan Hattelmalan kyläyhdistykselle.

Lähteet: YLE Häme