Aurinko houkuttelee rannalle

Juhannuksen jälkeen pohjoissavolaiset ovat saaneet nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Auringon myötä uimarannoilla on alkanut vilinä.

uinti
Väinölänniemen uimarannalla on paljon auringonottajia.
Juha Vauhkonen / Yle

- Alkukesästä oli kylmää ja sateista, mutta nyt on ollut parempi sää ja porukkaa on ollut paljon rannalla, Väinölänniemen uimarannan valvoja Sandor Nagy sanoo.

Ruuhkaa Väinölänniemellä ei kuitenkaan keskiviikkona ollut. Siniseltä taivaalta paistavan auringon alla olisi ollut tilaa useammallekin loikoilijalle.

- Parhaimmillaan rannalla käy päivässä noin 500 ihmistä. Niihin lukemiin ei vielä ole tänä kesänä päästy, Nagy sanoo.

Vesi yhä viileää

Ilma on lämmin, mutta vesi on vielä melko viileää. 16-asteinen vesi ei houkuttele kaikkia uimaan. Lapsia viileä vesi ei kuitenkaan haittaa.

- Ehkä vähän viileä se on, mutta kyllä siellä uida pystyy. Talviturkin heitin jo keväällä mummon ja vaarin mökillä, 7-vuotias Alma kertoo.

Myös 6-vuotias Tuua nautti keskiviikkona lämpimästä säästä ja uimisesta Väinölänniemellä. Tuua oppi uimaan uimahallissa. Nyt lyhyiden matkojen uiminen sujuu jo hyvin. Tänään uimisen lisäksi Tuua nautti jäätelöstä.

- Suklaa on jäätelöistä paras.

Leppoisa tunnelma

Vaikka rannalla on vilinää, ei Väinölänniemellä ole ollut juurikaan järjestyshäiriöitä. Valvojat ovat joutuneet puuttumaan vain joidenkin yksittäisen ihmisten alkoholin käyttöön.

- Rannalla sallitaan alkoholinkäyttö hyvällä maulla piknikin yhteydessä. Mutta jos tänne ruvetaan lavoittain olutta kantamaan, niin sitä ei sallita, uimarannan valvoja Sandor Nagy toteaa.

Väinälänniemen rannalla on kahvio, josta saa olutta. Valvojat tarkkailevat myös terassilta uimaan menevien kuntoa.

- Ei me päästetä huonossa kunnossa ihmisiä uimaan. Jos sitten joku menee väkisin, niin hän toimii sitten omalla vastuulla, Nagy sanoo.

Nagy kertoo, että tänä kesänä rannalla ei ole ollut yhtään vaaratilannetta eikä edes läheltä piti -tilannetta.

Lähteet: YLE Savo