Pahaa verta kupataan Apteekkimuseossa

Sunnuntaina on mahdollista kokeilla iilimatohoitoa Turun Apteekkimuseossa. Iilimatohoito on tällä hetkellä suosittua erityisesti Keski-Euroopassa ja Hollywood-tähtien keskuudessa.

Kuva: Natalia Morgunova

- Kun ensimmäisen kerran kokeilin iilimatohoitoa, olin hieman ennakkoluuloinen, mutta kun näin miten likaista ja harmaata verta minusta tuli, käännyin hirudoterapian eli iilimatohoidon suureksi kannattajaksi, kertoo Anna Pennie.

Hän avustaa sunnuntaina iilimatohoitoa esittelevää lääkäri Natalia Morgunovaa. Morgunova on Viron hirudoterapiayhdistyksen puheenjohtaja.

Iilimatohoito oli suosittua 1800-luvulla, ja nyt se on noussut uudelleen trendiksi. Hollywood-tähdistä ainakin Demi Mooren tiedetään olevan iilimatohoidon kannattaja.

- Iilimatohoito auttaa lukemattomiin vaivoihin: sydän- ja verisuonitauteihin, hengityselinten sairauksiin, kirurgisiin sairauksiin kuten peräpukamiin ja ihotauteihin vain joitakin vaivoja mainitakseni, luettelee Pennie.

Saksalaisen Duisburg-Essenin yliopiston tutkimuksessa iilimatohoidon on havaittu vähentävän nivelrikon oireita.

Iilimadot eli verijuotikat eivät pure potilasta mihin tahansa, vaan ne löytävät itse oikeat pisteet. Ne erittävät potilaan verenkiertoon syljessään olevia bioaktiivisia aineita.

- Näillä aineilla on tervehdyttäviä ja immuniteettiä parantavia vaikutuksia, kertoo Pennie.

Hän vielä painottaa, ettei yksi hoitokerta vaikuta kovinkaan paljon, vaan iilimatohoitoa täytyy aina tehdä kuuriluontoisesti.

Iilimatohoitoesittely järjestetään Turun Apteekkimuseon pihamaalla sunnuntaina 4.7. klo 12-15.