Seppo Hovi ja Heikki ”Häkä” Virtanen vuoden jazzlegendat

Suomen Big Band Yhdistys, Suomen pop- ja jazzarkisto, sekä Imatra Big Band Festival ovat nimenneet tämän vuoden jazzlegendoiksi basisti Heikki ”Häkä” Virtasen ja pianisti Seppo Hovin.

kulttuuri

Legendaksi numero 23. valitsijat nimesivät basisti Heikki ”Häkä” Virtasen (s. 1953). Virtanen on tilastojen mukaan Suomen kolmanneksi eniten levyttänyt studiomuusikko, jolla on tilillään noin 5000 levytystä. Virtasen ura muusikkona alkoi jo 14-vuotiaana Mosaic-yhtyeessä.

Kontrabasso-opinnot Virtanen aloitti vuonna 1972 Helsingin konservatoriossa, jolloin hän myös liittyi Tasavallan presidentti –yhtyeeseen.

1990-luvulla Virtanen tuli suurelle yleisölle tunnetuksi BumtsiBum-televisiosarjan orkesterista.

Legenda numero 24. on pianisti ja televisiojuontaja Seppo Hovi (s. 1946). Jo 1950-luvulla lastenradiossa ensiesiintymisensä tehnyt Hovi jatkoi uraansa seuraavalla vuosikymmenellä kuunnelmissa. Hovi opiskeli klassista pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 1958-1967. Päätoimiseksi muusikoksi ja musiikkitoimittajaksi hän siirtyi 80-luvun lopulla, toimien mm. useiden eri musiikkiohjelmien juontajana YLE:llä ja MTV3-kanavalla.

Jazzlegendaksi numero 1. nimitettiin vuonna 2001 suomalaisen jazzin suurmies Erik Lindström.

Lähteet: Yle uutiset