Hyppää sisältöön

Sähkökirjat tulevat kauppoihin syksyllä

Maailmalla suositut sähkökirjat ja lukulaitteet tulevat kauppojen hyllyille Suomessa. Syksystä lähtien sähkökirjoja löytyy jo ainakin Akateemisen kirjakaupan, Suomalaisen kirjakaupan ja Net Anttilan hyllyiltä. Samalla kirjan hinta saattaa alentua.

Kuva: YLE

Sähkökirjan tuloa on ennustettu jo vuosikymmenen ajan, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt sähkökirjalukijat ovat vihdoin tulossa kauppojen hyllyille.

- Meillä päätökseen on selkeästi yksi hyvä syy: tänä vuonna saamme latauskaupan toimimaan niin, että voimme yhtä aikaa myydä sekä lukulaitteita että sisältöä niihin, kertoo Akateemisen kirjakaupan johtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Langattomaan lukulaitteeseen mahtuu tiedostoina 20 000 - 60 000 kirjaa. Se on kevyt kuljettaa esimerkiksi lomareissulla.

- Uskoisin, että meillä on mahdollisuus saada lukemisen pariin nyt sitten ihan tekniikasta innostuneita ihmisiä, Arrakoski-Engardt sanoo.

Hänen mukaansa laitteet ovat hyviä myös vanhenevalle väestölle, sillä fonttikokoa voi muokata.

Perinteinen kirja ei vielä katoa

Kirjakauppiaiksi voivat vielä ryhtyä myös puhelinoperaattorit. Elisaa ja Soneraa asia jo periaatteessa kiinnostaa, Soneraa kuitenkin lähinnä 3G-laitteiden muodossa.

Vaikka maailmalla lukulaitteita on myyty jo suuria määriä, Suomessa läpimurtoa ei vielä tänä vuonna todennäköisesti tule, ennustaa etäkaupan johtaja Mika Leiponen Anttilasta. Ensimmäisiä kiinnostuneita asiakkaita kauppoihin odotetaan kuitenkin heti.

Suomalaista kuluttajaa houkutellakseen WSOY julkaisee sata sähköistä kirjaa jo syksyllä.

- Sitä mukaa, kun laitteita myydään ja ihmisiä rupeaa kiinnostamaan niiltä lukeminen, niin sitä mukaa meillä pitäisi olla koko ajan enemmän kirjallisuutta, koska erilaiset lukijat pitävät erilaisista kirjoista, sanoo WSOY:n digitaalisen kustantamisen päällikkö Fredrik Rahka.