Tenniskurssi haastaa harrastajan ja tykittää takarajalta taivaisiin

Tennis on yksi maailman suurimmista pallopeleistä harrastaja- sekä katsojamääriltään ja suosittu kesälaji Suomessakin. Aloittelijan ei tarvitse pallotella yksin ilman neuvoja, koska Kajaanin Tennisseura järjestää aikuisten ja lasten tenniskursseja.

tennis
Sohvi Sundqvist-Holappa ohjaa alottelijoita tenniskurssilla.YLE Kainuu / Mari Karjalainen

Aloittelijoille suunnatulla aikuisten tenniskurssilla on riittänyt innokkaita harrastajia.Tennis on sosiaalinen laji ja mukavaa erityisesti kesällä, arvioi kurssin vetäjä Sohvi Sundqvist-Holappa tenniksen suosion salaisuutta.

Paras tapa aloittaa harrastus on tenniskurssi. Kun peruslyönnit ja tekniikan oppii alussa oikein, välttää pahimmat vammat ja loukkaantumiset. Samalla aloittelija saa paljon lyöntitoistoja, jolloin taitotaso kehittyy nopeasti.

-Jos sisäpelikengät löytyy niin se riittää. Kurssilta saa mailat ja pallot, kertoo Sohvi Sundqvist-Holappa aloittelijoiden vaatimuksista.

Innokkaita kurssilaisia kiinnostaa tenniksen monipuolisuus sekä haastavuus sillä aina voi parantaa suorituksiaan.

- Koskaan ei opi tarpeeksi eikä koskaan ole tarpeeksi hyvä, kertoo vuoden tennistä harrastanut Virva Volanen.

- Pieni kokoisena naisena minäkin tuli tänne huitomaan ja ajattelin, että hyvä jos saan pallon verkon toiselle puolelle. Ensimmäinen ongelma oli se, että pallo karkasi taivaalle ja lensi takarajasta yli, jatkaa Volanen.

Tenniskurssi antaa onnistumisen elämyksiä ja haastaa aloittelijat hiomaan tekniikkaansa. Monipuolinen laji sopii kaikille, sillä tennistä voi pelata monella tasolla. Tekniikkaa ei tarvitse hallita täydellisesti eikä valtavaa voimaa ei tarvita. Aloittelijan tyypillisin virhe on lyödä palloa liian kovaa, muistuttaa Sohvi Sundqvist-Holappa.

-Tenniksessä on sopivassa suhteessa tekniikkaa ja liikunnan riemua. Kurssilla saa juosta pallon perässä ja samalla saa haasteita kehittymisen kannalta, mietiskelee Sundqvist-Holappa harrastajien innostusta lajia kohtaan.

Lähteet: YLE Kainuu / Mari Karjalainen