1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anttila: Ongelma ei ollut tiedossa

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan virkamiehet selvittävät tällä hetkellä, mistä Venäjän asettamissa maito- ja lihatuotteiden tuontirajoituksissa oikein on kysymys. Ongelma ei Anttilan mukaan ollut Suomen tiedossa.

- Jos kysymys on siitä, että meidän maito- ja lihatuotteiden vientiin on tullut katkos Venäjälle, niin totta kai se merkitsee todella paljon, koska Venäjä on merkittävin alue, johon meillä vientiä on, erityisesti maito- ja lihatuotteiden osalta, Anttila sanoo.

Anttila on saanut käsityksen, että venäläiset haluavat vielä selvittää asioita suomalaisissa tuotantolaitoksissa. Anttila toivoo asian ratkeavan mahdollisimman pian.

- Virkamiehet tekevät parhaillaan valmistelutyötä ja toivon, että mahdollisimman pian asia saadaan ratkaistua, jos siellä on jotakin ongelmia. Minulla ei ole vielä käytössäni tarkastuspöytäkirjoja, koska niitä parhaillaan käännetään suomeksi, Anttila sanoo.

Anttila kertoo siirtäneensä asian tiistaina ulkomaankauppaministeri Paavo Väyryselle. Maa- ja metsätalousministerin mukaan Suomessa ei ole tiedossa, millaisesta ongelmasta Venäjän päässä on kyse.

- Eilispäivänä otin yhteyttä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyryseen, jolle kuuluu Suomen ulkomaankauppa ja siihen liittyvät ongelmat. Hän ryhtyi heti toimenpiteisiin ja soitti minulle illansuussa, että virkamiehet ovat selvittämässä Moskovan päässä, mistä tässä nyt oikein on kysymys. Evira myös omalta osaltaan selvittää asiaa ja uskon, että ihan lähipäivien aikana kykenisimme ainakin löytämään sen ongelman, jotta voidaan ruveta hakemaa ratkaisua. Meillä ei ole nimittäin mitään ongelmaa tällä hetkellä tiedossa, Anttila korostaa.