1. yle.fi
  2. Uutiset

New Yorkin pommimies esiintyi arabialaisella tv-kanavalla

New Yorkin Times Squaren pommi-iskuyrityksestä epäilty mies on esiintynyt arabialaisella tv-kanavalla. Videolla epäilty kertoo motiiveistaan ennen iskua. Al-Arabiya-kanava kertoo, että sillä on hallussaan myös video, jolla epäilty tapaa pakistanilaisia taliban-johtajia Afganistanin-rajalla.

Ulkomaat

Amerikanpakistanilainen Faisal Shahzad jätti toukokuun alussa autopommin keskelle ruuhkaista Manhattania, mutta räjähde ei lauennut. Savuava Nissan herätti viranomaisten huomion. 30-vuotias Yhdysvaltojen kansalaisuuden saanut Shahzad jäi kiinni kaksi päivää välikohtauksen jälkeen.

Shahzadia syytetään muun muassa yrityksestä käyttää massatuhoasetta sekä tappaa ja vahingoittaa ihmisiä. Oikeudessa Shahzad myönsi syyllisyytensä ja kertoi motiivikseen amerikkalaismiehityksen muslimimaissa kuten Afganistanissa.

Nyt julkaistulla videolla Shahzad kertoo motiivikseen koston. Hän kertoo toimineensa "kaikkien alistettujen muslimien puolesta".

Kiinnijäädessään Shahzad myönsi tekonsa poliisille. Hän kertoi saaneensa talibanien pommintekokoulutusta Pakistanissa. Itse iskua hän on kertonut yrittäneensä täysin yksin.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi