Kesäteatterit vetävät

Turun seudun kesäteattereilla on riittänyt melko hyvin katsojia tänä kesänä. Toisaalta joidenkin teattereiden esitykset ovat alkaneet kiinnostaa vasta, kun ensi-ilta-arvostelut on luettu tai kun sää on lämmennyt.

Aladdin Joona Lindberg ja Lampunhenki Antti Korhonen Kuva: Turun Kesäteatteri

Turun Linnateatterin Seitsemän veljeksen myynti lähti rauhallisesti liikkeelle. Katsojat tuntuivat teatterin mukaan odottavan arvosteluja ennen lipun hankkimista. Nyt myynti on vilkastunut ja viime viikolla oli jo muutama loppuunmyyty näytös. Teatterin toinen kesäesitys, Juoppohullun päiväkirja, sen sijaan on vetänyt yleisöä heti ensi-illasta lähtien. Esitykseen on tilaa seuraavan kerran vasta parin viikon päästä.

Samppalinnan kesäteatterissa lippuja ei ole myyty viime kesän tapaan, mutta myynti on vilkastunut lämpimän sään ansiosta. Vartiovuoren kesäteatterissa Alladin ja taikalamppu -esitystä on myyty ja varattu hyvin kesä- ja elokuussa. Heinäkuussa katsojia ei ole niin paljon.

Oman alueen tarinat kiinnostavat

Salon Mathildedalissa esitettävä kolmiosainen näytelmäsarjaa saa tänä kesänä toisen osansa. Sarja kuvaa ruukin alueen historiaa. Kahden aikaisemman kesän aikana esitettiin ensimmäistä osaa, jonka näki noin 5000 katsojaa. Tarinassa siirrytään tänä kesänä 1800-luvulle. Näytelmän vetonaulana on 1800-luvun mallin mukaan tehty perinnelaiva, joka saapuu Mathildedalin satamaan

Mynämäen Laajoen kesäteatterissa puolestaan esitetään huvinäytelmä sattumuksia Sunilan kartanossa - Gadolinin aikaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 250 vuotta Mynämäessä asuneen kemisti Johan Gadolinin syntymästä. Näytelmä on kunnianosoitus hänen elämäntyölleen ja muistolleen. Mynämäen kesänäytelmää on varattu ennakkoon hyvin. Esimerkiksi pankit ovat ostaneet kokonaisia näytäntöjä asiakkailleen. Viisi näytäntöä on jo loppuunmyyty.