Juomat maistuvat Suopotkupallon MM -kisoissa

Perjantaina alkavat Suopotkupallon MM-kisat näkyvät myyntipiikkinä Hyrynsalmen Alkossa. Vaikka Alkojen myyntitulokset ovat pienessä laskussa, tehdään Hyrynsalmella valtakunnallisestikin verrattuna hyvää tulosta.

Alko
Viinapullojen punaisia korkkeja.
YLE

Vaikka myynti käy kisojen aikana kovana, kantaa Alko myös vastuunsa, vakuuttaa Hyrynsalmen Alkon myymälässä työskentelevä Alpo Heikkinen.

- Kyllä se vastuullisuus on niin tärkeä osa-alue Alkon toimintaa, että se pitää huomioida myös tällaisissa tilanteissa. Ikäkontrollia seurataan, että se pitää linjassaan. Mutta väkisinkin joutuu sitten tätä päihtymysepäilyn rimaa laskemaan jonkun verran. Porukkaa tulee niin paljon ja kaikki haluavat pitää hauskaa, niin ei Alko halua pilata semmosta festivaalitunnelmaa ja porukoitten hauskan pitoa, sanoo Heikkinen.

Heikkisen mukaan asiakkaan turvallisuus määrittelee ehdottoman myynnistä kieltäytymisen rajan.

- Se jää siihen myyjän ammattitaitoon siinä, että aina pitää silmien ja kokemuksen sanoa, että missä kunnossa asiakas on. Siinä katsotaan asiakkaan turvallisuus ennen kaikkea sitten, että millon kieltäydytään myymästä, sanoo Heikkinen.

Lähteet: YLE Kainuu / Sanna Kähkönen