Nuoret viihtyvät nyrkkeilyleirillä

Kemin Innon majalla kaikuu nyrkkeilyhanskojen pauke. Sunnuntaina Kemin Ajoksessa alkoi Innon järjestämä Pohjois-Suomen nyrkkeilyleiri.

nyrkkeily
Roope Leineberg (vas.) ja Manu Moisanen harjoittelevat Innon majan salilla.YLE / Sami Hoppula

Leiri on kerännyt noin parikymmentä nuorta ympäri Pohjois-Suomea ja osallistujia on muun muassa Torniosta, Oulusta, Kempeleestä ja Tervolasta. Leirin vetäjä Kai Brännkärr arvioi, että esimerkiksi Meri-Lapin alueella nyrkkeilyn suosio on nousussa.

- Tuntuu, että nyrkkeilyn suosio on kasvanut. Hyvät esimerkit nostavat nyrkkeilyn suosiota ja laji kiinnostaa entistä enemmän, Brännkärr sanoo.

Meri-Lapissa nyrkkeilyn taso on hyvä ja menestystä on tullut muun muassa SM-kisoissa.

- Meillä on mennyt mukavasti ja pyrimme kehittämään toimintaa koko ajan. Esimerkiksi alueleireillä voi kehittää yhteistyössä kaikkien osaamista, Brännkärr kertoo.

Myös naisnyrkkeilijöitä näkyy saleilla yhä enemmän. Brännkärr kertoo, että naisnyrkkeilyn harrastajia on tullut enemmän niin kuntonyrkkeilyyn kuin kilpanyrkkeilyynkin.

- Esimerkiksi Eva Walström on nostanut naisnyrkkeilyn imagoa ja sitä kautta naisia on tullut nyrkkeilyn pariin yhä enemmän, Brännkärr sanoo.

Jalat maassa uutta oppimaan

Leirille osallistuvat Manu Moisanen, Niila Mommo ja Roope Leineberg tulivat hakemaan leiriltä kokemusta ja tapaamaan kavereita.

Esimerkiksi keväällä Manu Moisanen sai SM-hopeaa ja voitti kansainvälisen turnauksen. Vaatimaton Moisanen ei ylpeile menestyksestään vaan muistuttaa, että harjoittelu on tärkeää.

- Tottakai treenataan, että voi voittaa, mutta aina se ei kuitenkaan onnistu, Moisanen toteaa.

Nyrkkeilyn lisäksi leiriläiset ovat pelanneet muun muassa lentopalloa, jalkapalloa ja käyneet uimassa. Brännkärr kertookin, että harjoittelun tulee olla monipuolista ja mieluista tekemistä.

Leiri myös ensi vuonna?

Brännkärr kertoo, että tavoitteena on järjestää samanlainen leiri myös ensi vuonna.

- Olemme järjestäneen lyhyempiä leirejä, mutta pidempiä leirejä ei ole järjestetty pitkään aikaan. Toivottavasti tästä tulee perinne, Brännkärr sanoo.

Sunnuntaina alkanut nyrkkeilyleiri kestää perjantaihin asti.

Lähteet: YLE Perämeri / Risto Koskinen