Uudenkaupungin Crusell-viikon johtoajatus on wieniläinen musiikki

Klassiseen musiikkin painottuva Crusell-viikko jarjestetään tänä vuonna 24.-31.heinäkuuta. Kansainvälinen festivaali omistetaan wieniläisille suursäveltäville. Mukaan mahtuu kuitenkin myös musiikkia lapsille ja muille musiikin ystäville.

Wien

Crusell-viikko ylistää tänä vuonna Wienin musiikkikulttuuria. Mozart, Beethoven ja Brahms ovat vain joitain Wienin suursäveltäjien musiikkia, joita festivaaleilla tarjotaan. Ajallisesti musiikkia on tarjolla aina barokin ajoilta 1900- luvun alkupuolen uudistajien sävelmiin asti.

Tapahtuman vuoden kotimainen säveltäjävieras on tänä vuonna Olli Kortekangas. Häneltä kuullaan muun muassa kantaesityksenä teos oboelle ja jousikvartetille. Ensi kertaa orkesterivierailulle Uuteenkaupunkiin tulee uudistunut Helsingin Kamariorkesteri, jota johtaa Okko Kamu.

Ulkomaiset mestarivieraat festivaaleilla ovat Andrea Lieberknecht, Stefan Schilli, Dag Jensen ja Yehuda Gilad. He esiintyvät viikon kuluessa myös kotimaisten huippupuhaltajien ja pianistien kanssa.

Myös muunlaista musiikkia on tarjolla. Festivaalit tarjoavat musiikkia niin lapsille kuin tanssimusiikkia latinatunnelmista pitäville.

Lähteet: YLE / Turku